'Imam potporu branitelja za objavu registra'

Novi predsjednik RH Ivo Josipović posjetio je Sisak te izjavio kako ima potporu branitelja za objavu registra hrvatskih branitelja. Kazao je i kako se nada da će Sisak konačno dobiti čisti zrak.

5.2.2010.
17:46
VOYO logo

Na novinarsko pitanje o objavi registra hrvatskih branitelja, Ivo Josipović je istaknuo kako ima potporu branitelja za objavu. "Pritom ne znači da one koji nisu nosili pušku, a imaju status treba brisati iz registra, mnogi su zaslužni za pobjedu, ali branitelji s puškom, na bojišnici, trebaju se posebno istaknuti", naglasio je Josipović.

Razgovarajući s novinarima, Josipović je komentirao i stanje u HV-u te istaknuo kako Hrvatska kao članica NATO ima obvezu brojčano smanjiti oružane snage, ali tehnološki ih unaprijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U rebalansu državnog proračuna smanjena su sredstva za vojsku, što znači da će se obnova plovila za mornaricu i zrakoplova za zrakoplovstvo odgoditi. U zrakoplovstvu bi trebalo do 2013. godine obnoviti ili nabaviti nove zrakoplove jer sadašnjim tada istječe rok korištenja za potrebe za koje su namijenjeni", kazao je Josipović.

Josipović je nakon sastanka s županicom Marinom Lovrić Merzel i gradonačelnikom Dinkom Pintarićem rekao i kako se nada da će Sisak konačno dobiti čisti zrak, te da više neće u javnosti biti doživljavan kao grad u kojem se obolijeva od malignih i plućnih bolesti, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201002020459006 arti-201002030645006 arti-201002030449006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo