'Imali su plan opljačkati zemlju, treba ih ugasiti!'

12.3.2014.
15:44
VOYO logo

HDZ-ov Gordan Jandroković poručio je kako je jučer sve što je trebao reći rekao predsjednik stranke. Željko Reiner rekao je kako nije prikladno komentirati nepravomoćne presude jer se one mogu promijeniti.

"Činjenica je to da je to nešto bez presedana, da se takva presuda nije nikada ranije dogodila, ne samo u hrvatskoj povijesti, nego je nepoznata i u europskoj pravnoj praksi da se za jednu stranku tvrdi da je kazneno odgovorna za nešto. Mi vjerujemo da se ta presuda zapravo neće održati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponavlja, stranka nije i ne može biti odgovorna.

Stranka se sastoji od poštenih ljudi koji vrlo teško žive

"Stranka se sastoji od više od 200.000 ljudi, koji su pošteni, nikad nečim nepoštenim nisu okoristili, od kojih mnogi vrlo teško žive, mnogi su među ovih 400.000 nezaposlenih, mnogi su među onima koji stoje u repovima za javne kuhinje, oni koji rade mjesecima bez plaće, koji kopaju po kontejnerima za smeće, a za to je, vrlo jasno ću reći, odgovorna ova Vlada, a ne priče od prije ne znam koliko godina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presudu je komentirao i njegov stranački kolega Davorin Mlakar.

"Svaka presuda se odražava na volju birača, ali nadam se da se ova može i pozitivno na naše birače".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li se prepoznao u riječima sutkinje Ivane Čalić koja je u obrazloženju nepravomoćne presude rekla da su odgovorni oni koji su okretali glavu i spuštali pogled.

"To vam je stvarno čudno pitanje, mislim da me sutkinja nije spomenula. Mislim čak da je rekla da članovi HDZ-a nisu odgovorni, ako ste pratili njezino obrazloženje, pa onda ne znam zašto bih se ja prepoznao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključke prve potpredsjednice Vlade, ministrice vanjskih i europskih poslova i predsjednice HNS-a Vesne Pusić, koja je jučer poručila da će, ako se nepravomoćna presuda potvrdi, biti dovedeno u pitanje organiziranje i funkcioniranje HDZ-a, nije želio komentirati.

"Vjerujem da se ovakva presuda neće potvrditi jer ona ima vjerojatno, manjkavosti na koje ćemo ukazati u žalbenom postupku. A gospođu Pusić morate osobno pitati za njezino mišljenje. Ja to neću uopće komentirati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osramotili su cijelu Hrvatsku

Kritike nije skrivao SDP-ov Nenad Stazić, koji je istaknuo da su HDZ i njihov bivši predsjednik osramotili cijelu Hrvatsku.

"Strašno je kad se vidi kakvu su štetu proizveli, ne materijalnu, materijalnu će oni nadoknaditi, nego štetu ugleda politike i političara. Iznevjerili su povjerenje i onih koji su za njih glasovala, ali urušili su povjerenje u politiku, kao pošten rad za javno dobro. I to je šteta koju će biti teško ispraviti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko ne poštuje pravni sustav

Predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka prozvao je da ne poštuje hrvatski pravni sustav jer ne prihvaća presude, komentirajući kako HDZ nikada neće prihvatiti krivnju, a o budućem funkcioniraju stranke ako se potvrdi presuda, kaže:

"Mislim da bi HDZ trebao prestati funkcionirati bez obzira na to kakva bude konačna presuda. Jučer u obrazloženju presude se kaže da su oni s tom Fimi medijom počeli 2003. godine, znači, odmah kako su stupili na vlast. Pa oni su dakle, imali plan, oni su se borili za to da dođu na vlast da bi mogli opljačkati zemlju. To je prestrašno, takva stranka bi se trebala ugasiti", kazao je Stazić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo