Arena će biti puna / 'Imaju izvanrednog golmana, riješili su to pitanje za razliku od nas': Červar prepušta ulogu favorita Norvežanima

Dan nakon utakmice s Bjelorusijom igrači nisu htjeli komentirati jučerašnju atmosferu u Areni, istaknuvši da znaju kako će dvorana sutra protiv Norveške biti puna

19.1.2018.
13:08
VOYO logo

Nakon prva dva zagrebačka boda, a uoči "biti ili ne biti" utakmice protiv Norveške hrvatska rukometna reprezentacija održala je konferenciju za medije. Izbornik Lino Červar istaknuo je da se očekivala lakša pobjeda, iznio je nekoliko primjedbi, no zadovoljan je realizacijom šuta od 61 posto.

"Vratili smo se nakon Švedske, to je pozitivna nota. Obrana je bila gušća, ali protiv Norveške moramo bolje braniti brzi centar. Gledali smo danas njihovu utakmicu s Francuskom, u kojoj su brzim centrom doveli elitnu reprezentaciju u probleme. Zabijaju preko 30 golova po utakmici", kazao je Červar, naglasivši da je Norveška kompletna reprezentacija koja ima sjajnog vratara Torbjørna Bergeruda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima 22 godine, a ponaša se kao da ima 40. Od njega puno toga polazi. Anticipira šutove. Riješili su vratarsko pitanje za idućih deset godina, a to je pouka za nas. Jer mi to nismo riješili. Norveška je popunjena na svim mjestima, favoriti su. Oni su doprvaci svijeta, mi nismo. Što ne znači da idemo bez ambicija u tu utakmicu. Dakako, idemo se nadmetati s njima, polučiti dobar rezultat", izjavio je izbornik Červar, koji je otkrio da razmišlja o B varijanti obrane te da najveća opasnost prijeti od Sandera Sagosena, jednog od ključnih igrača PSG-a.

Pivot Željko Musa, koji je jučer zabio tri gola protiv Bjelorusije, najavio je bolju igru protiv Norveške. "Više ćemo se boriti i truditi. To je jedini recept. Moram skinuti kapu suigračima, nije se lako vratiti nakon utakmice sa Švedskom, koja je bila naša najteža na prvenstvu. Znamo da će biti puna dvorana i da će nas nositi do pobjede. Respektiramo svakoga, ali znamo ako smo pravi da možemo pobijediti svakoga", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakov Gojun istaknuo je da je ključ svesti Norvešku na 22-23 gola. "Mogu garantirati pobjedu u tom slučaju, ne bojim ih se ako budemo čvrsti."

Utakmica s Norveškom igra se u subotu od 20.30 sati u Areni Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo