IMA LI ZAINTERESIRANIH? / Traže 140 vozača kamiona za rad u Kanadi

Kanadske prijevozničke tvrtke u Hrvatskoj traže iskusne profesionalne vozače. Poslovi su na duže, pa svi zainteresirani trebaju biti spremni preseliti se u Kanadu na najmanje dvije godine.

17.3.2015.
16:27
VOYO logo

I ove godine Pro Hire Solutions agencija za posredovanje putem portala MojPosao traži 140 vozača kamiona iz Hrvatske, za rad u Kanadi. Podsjetimo, prošle godine agencija je tražila sto vozača za godišnju plaću od 35 do 49 tisuća eura, što je slučaj i ove godine.

Kandidatima koji zadovolje uvjete natječaja kanadski poslodavac plaća avionsku kartu, a omogućena je i pomoć kod pronalaženja smještaja u Kanadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijave do 23. ožujka

Prijave je potrebno poslati na engleskom jeziku, nakon čega će s odabranim kandidatima biti napravljen telefonski intervju na engleskom, a zatim i intervju koji će se održati u Zagrebu. Svi zainteresirani na natječaj se mogu prijaviti do 23. ožujka.

'Voziš koliko možeš, nema pritiska'

BerislavB. iz Zaprešića jedan je od kandidata koji je prošle godine otišao raditi kao vozač u Kanadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećaj olakšanja i nekakve sigurnosti, napokon. Sav taj put, umor, čekanje na aerodromu u koloni ljudi koji isto čekaju taj papir kao da se i nije dogodio", prisjeća se Berislav dolaska u Kanadu. Kao veliku prednost rada u ovoj zemlji u ovoj struci ističe sindikat vozača koji, kako kaže, daje prednost starijim vozačima, ali pruža šanse mladima te zaštitu koju pruža Unija vozača i dispečere 'koji te ne tlače'.

"Voziš koliko možeš, nema pritiska", kaže Berislav, ističući da nikada nije požalio što je otišao iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaprešićanin uglavnom prevozi namirnice na sjeverni dio Rocky Mountainsa, Fort Nelson i druge kanadske gradove koji su na toj relaciji.

"Uglavnom, vozi se puno, plaćen si koliko voziš, po milji, a dečki koji su ostali vozit kratke rute plaćeni su po satu", objašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam mjeseci koliko je do sada proveo u Kanadi proteklo mu je, kaže, kao dvije godine u Hrvatskoj: puno putovanja, kilometara, doživljaja.

"Ovo je odlična ulaznica u novi svijet, odlično mjesto za neki novi početak i odličan temelj za naše obitelji i djecu. Još pogotovo ako volite ovaj posao, onda je sve potpuno", zaključuje Berislav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo