ILI MINISTAR KULTURE ILI OBIČAN ZASTUPNIK: / Hasanbegović poručio Plenkoviću da neće nijednu drugu funkciju

Image
Foto: PIXSELL, Tomislav Miletić
21.9.2016.
8:08
PIXSELL, Tomislav Miletić
VOYO logo

Večernji list piše kako će predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i Hasanbegović uskoro razgovarati o problemu koji je nastao oko "pozicioniranja" Hasanbegovića unutar pobjedničke ekipe.

Postavio se kao ikona desnice

Poslijeizborni pobjednički mir u HDZ-u poremetio je, piše Večernji, kvaziuvjet Milorada Pupovca da će svojim manjinskim mandatima podržati Plenkovićevu vladu ako u njoj ne bude Hasanbegović. A Plenković je naumio do do sredine listopada bude i konstituiran Sabor i izglasani zakoni dogovoreni s Mostom te dano povjerenje novoj Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Hasanbegović se postavio kao ikona desnice inzistirajući na mjestu ministra kulture te argumentiravši to velikim brojem preferencijalnih glasova koje je dobio na izborima 11. rujna.

U HDZ-u su namjeravali 'umiriti' ga ponudom funkcije jednog od potpredsjednika Sabora, no Večernji doznaje da Hasanbegović to neće prihvatiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TRAŽE MU NAJPRIKLADNIJU FUNKCIJU: /

HDZ je Hasanbegoviću navodno ponudio visok položaj

Image
TRAŽE MU NAJPRIKLADNIJU FUNKCIJU: /

HDZ je Hasanbegoviću navodno ponudio visok položaj

Image
Foto: Instagram

"Da Pupovac nije potegnuo pitanje..."

"Ako nije dostojan biti ministar, kako bi bio dostojan biti potpredsjednik Sabora", kaže osoba bliska Hasanbegoviću te napominje da ovaj takvu ponudu formalno nije ni dobio.

U krugu ljudi bliskih Hasanbegoviću potvrđuju da će razgovarati s Plenkovićem i ističu da su se njih dvojica u proteklih desetak dana već više puta susreli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da Milorad Pupovac nije potegnuo pitanje njegove ministarske pozicije, Hasanbegović ne bi postavio pitanje svoje pozicije ministra kulture", kazao je također izvor blizak tehničkom ministru kulture.

Image

Guraju mu primjer Ruže Tomašić pod nos

A u slučaju da ne bude ministar kulture Hasanbegović neće, kažu bliski mu ljudi, istupiti iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hasanbegović nije uvredljiv i sigurno neće istupiti iz stranke, samo je principijelan i ne namjerava razočarati pristaše time da se "proda" za neku funkciju", kažu iz istog izvora dodajući da će Hasanbegović tražiti od Plenkovića da mu javno kaže zašto ne može biti ministar i prema kojim bi kriterijima to mogla biti, primjerice, Nina Obuljen koja je za Hasanbegovićevo društvo 'crvena krpa'.

U vrhu HDZ-a navodno sve intenzivnije reagiraju na Hasanbegovićeve pritiske te podsjećaju kako je i Ruža Tomašić svojedobno dobila 100 tisuća preferencijalnih glasova pa pomislila da je lider desnice, a na prošlim izborima nije prešla ni izborni prag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo