Drugi posao / Ilčić otkrio koliko će zarađivati na novom savjetničkom mjestu: 'Bavit ću se radnim pravima i statusom umjetnika'

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Kao posebni savjetnik ministrice Obuljen Koržinek predsjednik Hrasta će zarađivati 4.000 kuna mjesečno, dva i pol puta manje nego kao savjetnik ministra vanjskih poslova

20.11.2017.
21:43
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je prije nekoliko dana imenovan posebnim savjetnikom ministrice kulture, Ladislav Ilčić za tportal je otkrio da će tim angažmanom mjesečno zarađivati četiri tisuće kuna, kao i da će i dalje primati plaću kao zaposlenik Simfonijskog orkestra HRT-a.

Na pitanje o čemu će savjetovati ministricu Obuljen Koržinek predsjednik Hrasta odgovoara da će najviše riječ biti o materijalnom statusu umjetnika. "Obavljat ću savjetnički posao vezano za radna prava i status umjetnika, sudjelovat ću u pripremi novog Zakona o umjetnicima i novog Zakona o financiranju kulture te ću surađivati na reformi institucionalnog sustava", rekao je Ilčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnik Hrasta zasad nema konkretne mjere koje će predložiti ministrici. Prije ovog angažmana bio je savjetnik bivšeg ministra vanjskih i europskih poslova Davora Ive Stiera, gdje je zarađivao deset tisuća kuna mjesečno.

Zadržat će stalan posao simfonijskog orkestru, koji će mu i dalje biti glavni izvor prihoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ilčić je za tportal kazao i da zbog proba za koncert neće doći na TradFest, događaj koji organizira udruga Vigilare, kao i da nije tražio mjesto savjetnika u Ministarstvu obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo