ILČIĆ NAKON DRUGE OSTAVKE U VLADI PRIJETI PLENKOVIĆU: / 'Tražimo još dvoje zastupnika koji će nam se pridružiti, vladajuća većina će nestati'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Tražimo u koaliciji još dva stvarna demokršćana, kojima je demokršćanstvo važnije od stranačke budućnosti', kaže Ilčić.

11.4.2018.
11:57
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

LadislavIlčić, predsjednik Hrasta, stranke koja je u srijedu objavila da zbog najavljene ratifikacije Istanbulske konvencije napušta vladajuću koaliciju i odustaje od svih pozicija u vladajućoj strukturi, potvrdio je da daje ostavku na mjesto savjetnika u Ministarstvu kulture.

"Da, naravno, to se samo po sebi podrazumijeva. Hrast i ja osobno smo više puta pokazali da su nama stavovi u politici najvažniji i da su oni mjerilo naših ponašanja, a ne bilo kakve fotelje", kazao je Ilčić na upit Hine podnosi li ostavku na mjesto savjetnika u Ministarstvu kulture, kao što je to najavio saborski zastupnik Hrasta HrvojeZekanović, objavljujući da ta stranka napušta vladajuću koaliciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
HRAST ZBOG ISTANBULSKE RASKINUO SVE VEZE S HDZ-om: /

Glasovat će protiv Martine Dalić, Ladislav Ilčić odlazi s mjesta savjetnika ministrice

Image
HRAST ZBOG ISTANBULSKE RASKINUO SVE VEZE S HDZ-om: /

Glasovat će protiv Martine Dalić, Ladislav Ilčić odlazi s mjesta savjetnika ministrice

Ilčić je podsjetio na svoju raniju ostavku na mjesto posebnog savjetnika tadašnjeg ministra vanjskih poslova DavoraIve Stiera, istaknuvši da je sada ponovno daje jer smatra da jedino principijelna politika može donijeti dobrobit za Hrvatsku.

"HDZ je usvajanjem Istanbulske konvencije skrenuo oštro u lijevo i odmaknuo se od demokršćanstva i velikog broja svojih birača. Hrast to ne želi. Pokazali smo spremnost za suradnju, nismo bili isključivi, međutim, postoji linija ispod koje ne možemo ići i zato smo izašli iz koalicije", kazao je Ilčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je da je to što će "neki tzv. demokršćani iz vladajuće većine" glasovati protiv Istanbulske irelevantno, jer će ratifikacija ionako proći zahvaljujući glasovima oporbe.

"Tražimo u koaliciji još dva stvarna demokršćana, kojima je demokršćanstvo važnije od stranačke budućnosti. Ako se nađu još dvojica koja će reći isto što i Zekanović - da neće podržavati Vladu u slučaju ratifikacije Istanbulske konvencije, onda će vladajuća većina nestati jer će pasti sa 78 na 75 zastupnika. I onda će premijer AndrejPlenković morati razmišljati je li mu važnija ratifikacija Istanbulske konvencije ili Vlada", kazao je Ilčić, izrazivši uvjerenje da će se premijer u tom slučaju odlučiti za Vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Maske padaju, vidi se tko je što", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo