Uradi sam /

Ikea i princip 'uradi sam': uz malo mašte i pokoju dobru ideju, vaše smeće može postati korisno

Ambalaža od jaja, razne kutije ili plastične boce, u spretnim se rukama pretvaraju u predmete koje itekako možemo iskoristiti u svakodnevnom životu.

5.12.2016.
18:30
VOYO logo

Recikliranje, održivi razvoj, kompostiranje - zvuči komplicirano ali zapravo nije. Uz malo truda od običnih kartona za jaja možete dobiti posude za uzgoj vaših novih neprskanih rajčica. Treba samo navući pregaču i prionuti na posao.

Fermentirana hrana izvor je zdravlja, a štedi novac. Brzo i jednostavno vrijedne ruke mogu pripraviti napitak od đumbira i k tome još uživati. Jedna teglica, malo začina, limuna, vode i zdravi napitak je gotov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igor Štefanac, voditelj odnosa s javnošću u IKEA Hrvatska objašnjava: “Ovih desetak dana smo pokušali inspirirati ljude i naučiti ih nekim novim stvarima kako održivije živjeti kod kuće. Na vrlo jednostavnim primjerima, kako mogu od ostataka hrane do vlastitog kompostiranja, uzgajanja bilja na neki način doprinijeti i vlastitoj održivosti doma. Pomoći planetu ali i pomoći vlastitom budžetu”.

No održivi razvoj nije samo štednja struje i vode. On je puno više, što dobro zna Ikein vrijedni tim.  “Održivi razvoj je život naših baka i djedova. Oni su živjeli puno održivije nego mi danas u ovom konzumerističkom društvu. Oni su čuvali svoje resurse, proizvodili su svoju vlastitu hranu, pazili su na svoj okoliš. Suvremene tehnologije ugrađujemo u ta stara znanja i pokušavamo na taj način pomoći našim kupcima”, kazao je Hrvoje Dragušica, voditelj održivog razvoja IKEA Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već danas možemo svi zajedno pametnije  i odgovornije uštedjeti energiju ali i novac. Treba samo uključiti maštu, pa će onda i ideje same dolaziti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo