problemi s radnom snagom / Idući mjesec kreću radovi na Pelješkom mostu: Zbog nedostatka radnika uvozit će se stranci?

Image
Foto: Pixsell

Na burzi rada u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nema nijednog građevinskog inženjera, što bi moglo značiti da će se dio radnika uvesti iz drugih zemalja

26.6.2018.
10:22
Pixsell
VOYO logo

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je u ponedjeljak da se prvi radovi na izgradnji Pelješkog mosta mogu očekivati sredinom sljedećeg mjeseca. Izvođač radova na Pelješkom mostu, tvrtka China Road and Bridge Corporation, početkom lipnja je oglasila potrebu za 11 radnika građevinske struke, uglavnom visoke stručne spreme diplomiranih inženjera s mjestom rada u Komarnoj.

Problem je što na burzi rada u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nema nijednog građevinskog inženjera, što bi moglo značiti da će kineski izvođač dio radnika uvesti iz drugih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik u Sindikatu graditeljstva Domagoj Ferdebar smatra kako će se ipak većina radnika doći iz okolnih zemalja poput BiH, Srbije, Crne Gore, piše Jutarnji list. “Za 2018. građevina je dobila 9000 dozvola za uvoz radne snage. To još nije iskorišteno, pa bi se u toj kvoti mogli naći i strani radnici na gradilištu u Komarni”, kazao je Ferdebar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo