ESKALIRALO U ISTRI / IDS pokrenuo stegovni postupak protiv Borisa Miletića; On odmah napustio stranku

Image

Predsjedništvo IDS-a pokrenulo je stegovni postupak protiv svog bivšeg predsjednika Borisa Miletića, koji je odmah potom napustio stranku

5.2.2022.
11:38
VOYO logo

Boris Miletić napustio je IDS u vrijeme dok je trajala konferencija za novinare na kojoj je Predsjedništvo te stranke objavilo da pokreće stegovni postupak protiv njega.

“Temeljem članka 9. i 10. Statuta IDS-a s današnjim danom 5. veljače 2022. godine istupam iz IDS-a”, napisao je istarski župan u objavi koju je podijelio na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je Predsjedništvo IDS-a donijelo odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv svog bivšeg predsjednika Borisa Miletića zbog kršenja kodeksa stranke, piše N1.

"Od 18 prisutnih 17 članova je bilo za, a jedan suzdržan", rekao je predsjednik IDS-a Dalibor Paus na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postupak donošenja odluke bio je kroz tešku raspravu, jer je odluka teška. Što se tiče konkretnih razloga zbog čega je došlo do pokretanja postupka, u meritum stvari ne možemo ulaziti, trebamo dati predsjedništvu vremena da sasluša sve argumente i donese konačnu presudu", rekao je Paus.

'Nema prljavog veša'

"Što se tiče našega prljavog veša, ne mislimo ga iznositi u javnosti, a Miletić će imati šansu svoje viđenje stvari iznijeti na Predsjedništvu. Međusobno poštivanje i jedinstvo stranke najvažnije je od svega i to je jučer diskusija na Predsjedništvu pokazala. Moramo biti svjesni da smo tu zbog ljudi koji su nas izabrali da u njihovo ime zastupamo njihove interese, da u njihovo ime govorimo i radimo", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da mjesto župana nije vezano ovim stegovnim postupkom. Tajming nije neobičan, tajming je po saznanju činjenica da je moglo doći do kršenja etičkog kodeksa, postupak je pokrenut, kao i kod svakog drugog člana”, rekao je Paus.

"Boris Miletić je član IDS-a i za svakog člana vrijede jednaka pravila, bez obzira na funkciju i na njemu je puno veća odgovornost upravo s obzirom na tu funkciju", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo