IDS-ovac Jakovčić nas pritišće sve češće i očitije

Kad pokušavaju pisati kritički protiv istarskih vlasti, novinari Glasa Istre izloženi su teškim pritiscima pod vodstvom župana Ivana Jakovčića.

24.4.2012.
12:25
VOYO logo

"Protivimo se sve učestalijim i sve očitijim uredničkim intervencijama u tekstovima u Glasu Istre, kao i neprofesionalnom tretmanu i pritiscima kojima su izloženi novinari ovog lista", stoji u izjavi Sindikata i predstavnika Hrvatskog novinarskog društva u Glasu Istre.

"To se redovito radi u dijelovima tekstova u kojima se kritički govori o postupcima istarske lokalne vlasti. To je u zadnje vrijemeIvana Jakovčića vidljivo i u jednostranom plasiranju teme o zaštiti Svete Katarine i Monumenata kao javnog kulturnog dobra, odnosno izjavi i neprimjerenih optužbi župana ", nastavljaju u izjavi koju je odbio objaviti Glas Istre, a potpisuju je sindikalni povjerenici tog lista Maša Jerin i Boris Vincek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Urednik - to su netočne i neutemeljene tvrdnje

Naime, urednik Ranko Borovečki u pisanom je objašnjenju naveo kako se izjava "sastoji od niza netočnih i neutemeljenih tvrdnji" te da je neće objaviti. Zato su je HND-ovci i članovi sindikata proslijedili drugim medijima.

"Cilj nam je isključivo zaštita digniteta novinarske struke i vjerodostojnosti Glasa Istre kao novine i zaštita naših zakonskih sindikalnih, radničkih i novinarskih prava", zaključuje se u izjavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Vlada je odobrila pedesetgodišnju koncesiju za prvu lokaciju projekta Brijuni Rivijere, a onda je područje Sv. Katarina – Monumenti, na koje se koncesija odnosi, upisano u registar kulturnog dobra. Kada je to čuo, Jakovčić je javno pozvao investitore da ne dolaze, a prigovorio je i što se upis dogodio nakon završetka procesa prikupljanja ponuda putem međunarodnog natječaja.

Ovo nije prvi puta da se novinari Glasa Istre žale na IDS-ovce. Kolega Zoran Angeleski im je čak dobio otkaz zbog progovaranja protiv Brijuni rivijere u svojstvu aktivista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo