IDEMO NA PRIJEVREMENE IZBORE? Plenković sazvao noćni sastanak vladajuće koalicije i upitao sve prisutne: / 'Jesmo li i dalje tim ili ne?'

Image

Premijer je pitao igramo li timski do kraja ili netko ima svoje interese, a možemo razgovarati o svim scenarijima, pa i o izborima.

26.9.2019.
7:15
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković sazvao je sastanak vladajuće većine u srijedu u restoranu Baltazar kako bi provjerio ima li i dalje većinu za izglasavanje proračuna nakon poruke koju je dobio od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, javlja Jutarnji list. Podsjetimo, Bandićevi zastupnici u petak se nisu pojavili na glasovanju u Saboru, što su mnogi protumačili kao poruku Plenkoviću da bez njegovih 'žetončića' nema većine, a njegovi zastupnici nezadovoljni su jer se njihovi projekti ne realiziraju. To je, kažu sugovornici Jutarnjeg lista, bio glavni razlog zbog čega je Plenković sazvao sastanak, za koji su partneri dobili poziv u utorak navečer. Navodno je zbog toga i Robert Jankovics izašao iz Kluba čiji je bio predsjednik, jer nije znao da se njegovi zastupnici neće pojaviti na glasovanju.

Image
Image

25.09.2019., Zagreb - Odlazak clanova vladajucih koalicijskih politickih stranaka sa radne vecere u restoranu Baltazar. Branko Bacic Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

NOVINARI DOZNALI ZA NENAJAVLJEN SASTANAK VLADAJUĆE KOALICIJE U JEDNOM RESTORANU: Pojavio se i Bandić i dao zanimljivu izjavu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVINARI DOZNALI ZA NENAJAVLJEN SASTANAK VLADAJUĆE KOALICIJE U JEDNOM RESTORANU: /

Pojavio se i Bandić i dao zanimljivu izjavu

Image
NOVINARI DOZNALI ZA NENAJAVLJEN SASTANAK VLADAJUĆE KOALICIJE U JEDNOM RESTORANU: /

Pojavio se i Bandić i dao zanimljivu izjavu

Bandić daje podršku Vladi, ali...

"To je bio glavni razlog sastanka, ali u Baltazaru su Bandić i Kažimir Varda bili mnogo mekši i konstruktivniji, i izrazili su podršku", kaže sugovornik Jutarnjeg lista.

Premijera je zanimalo hoće li i dalje surađivati ili će se opet ići na izbore, a Bandić je navodno rekao kako je potpora njegove stranke neupitna. I drugi sugovornik Jutarnjeg lista potvrdio je kako je točno da je okidač bio događaj od petka. Bandić zahtijeva da se projekti koje zagovaraju njegovi zastupnici realiziraju, a ne da moraju čekati ministre po sat vremena i onda oni dolaze na sastanke nepripremljeni. Do izglasavanja proračuna mora se naći okvir za sve projekte, jer bi se u suprotnom u Saboru mogao ponoviti scenarij od petka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

25.09.2019., Zagreb - Odlazak clanova vladajucih koalicijskih politickih stranaka sa radne vecere u restoranu Baltazar. Branimir Glavas Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

'Jesmo li i dalje tim ili netko možda želi na prijevremene izbore?'

Kako piše Jutarnj list, premijer je pitao okupljene jesu li i dalje tim ili netko možda želi na prijevremene izbore, na što su svi rekli da jesu za daljnju suradnju.

"Premijer je pitao igramo li timski do kraja ili netko ima svoje interese, a možemo razgovarati o svim scenarijima, pa i o izborima. Svi su rekli da žele nastavak koalicije, a svi su izrazili i želju da stranke u ovoj koaliciji budu pobjedničke i na idućim izborima, odnosno da radimo zajedno i u drugom mandatu", navodi sugovornik Jutarnjeg lista. Na sastanku su bili predstavnici svih stranaka većine, osim Darinka Kosora koji se ispričao. Inače, HDZ je platio večeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo