IDEJNI ZAČETNIK MOSTA STVARA NOVU POLITIČKU PLATFORMU: / Ivica Relković preotima ljude Petrovu i ozbiljno mu prijeti

Image
Foto: PIXSELL

U Mostu tvrde da s Udrugom nezavisnih Relković i HDZ udaraju na njih, dok sam relković odbacuje takve tvrdnje i kaže da Udruga neće biti 'Most 2'

14.12.2017.
18:10
PIXSELL
VOYO logo

Nova previranja u Mostu nezavisnih lista vjerojatno neće završiti odlaskom saborskog zastupnika Vlahe Orepića i Martina Pauka, vijećnika u splitskom Gradskom vijeću.

Naime, 24 sata pišu kako je idejni začetnik i ideološko-politički strateg Mosta, Ivica Relković, koji se s Mostom razišao proljetos uoči lokalnih izbora, trenutačno posvećen okupljanju i jačanju Udruge nezavisnih u kojoj je mnogo bivših članova Mosta, ali i predstavnika nezavisnih lista iz cijele Hrvatske. Riječ je, očito, o političkoj platformi gotovo psove sličnoj onoj na kojoj je Relković svojedobno okupio Most.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POZNATI POLITOLOG ANALIZIRA ZA NET.HR: /

Zašto je Vlaho Orepić napustio Most i što se događa u toj stranci?

Image
POZNATI POLITOLOG ANALIZIRA ZA NET.HR: /

Zašto je Vlaho Orepić napustio Most i što se događa u toj stranci?

Most: S tom udrugom HDZ i Relković udaraju na nas

Od zvučnijih 'lokalnih' imena, Udruzi nezavisnih zasad su se pridružili gradonačelnik Knina Marko Jelić, načelnik Primoštena Stipe Petrina, Anto Dabo iz Novalje, koji je također okrenuo leđa Petrovu, Željko Lacković koji je u Sabor ušao na listi Milana Bandića...

Petrina i Dabo svojedobno su bili u Mostu, a u Udruzi nezavisnih su i bivši financijaš Mosta Bruno Iljkić i voditelj njihova ureda Vitomir Šimić kao i Branimir Karačić, izvršni koordinator novoosnovane udruge,što posve jasno govori da nova politička platforma kani "srušiti" Most.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjesni su toga i u Mostu pa kažu: "S tom udrugom HDZ i Relković udaraju na Most. Žele nas uništiti, a i ovaj udar s odlaskom Vlaha Orepića je od njih instrumentaliziran. Mostova računica, koje se boje, je jasna. Ako oni osvajaju oko sedam posto po izbornoj jedinici, a nova Udruga nezavisnih izađe na izbore i uzme samo dva-tri posto glasova iz njihova bazena, oni nestaju. Neće imati niti jednog zastupnika jer ne prelaze prag. A to pogoduje HDZ-u, kojem ova Udruga neće praviti probleme."

"Udruga nezavisnih neće biti Most 2"

Relković je na svome blogu napisao da je razgovarao s nezavisnim čelnicima, no odbacuje ideju da će izlaziti na parlamentarne izbore. Također odbacuje i prozivke bivših kolega iz Mosta da pomaže HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema niti jedne jače opcije koja pomaže HDZ-u da ostane na vlasti od sadašnje oporbe, koja ima iracionalni strah od samih sebe. Ne, neće Udruga biti novi Most, ili Most 2, nego će služiti za povezivanje nezavisnih i prenošenje iskustava za bolje upravljanje gradovima. Kroz nju će se ostvarivati i suradnja s izvršnom vlasti", kazao je Relković za 24 sata.

Nakon što je s Mostom promjene pokušao izvesti na nacinalnoj razini, sada će ipak pokušati "odozdo" jer, kaže, promjene idu kapilarno i kad neki gradonačelnik vidi dobre prakse svoga kolege, tada će se i on mijenjati. No, već se javio i vječiti buntovnik Stipe Petrina koji ulogu Udruge nezavisnih vidi na nacionalnoj političkoj pozornici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Most se urušio. Puno ljudi nije orijentirano prema velikim strankama i jasno je da bi nezavisna politička opcija, neopterećena ideologijama, trebala i morala imati značajniju ulogu u zemlji. I srušiti monopol jedne stranke s dva imena, HDZ i SDP", kazao je Petrina.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo