IDEJNI ZAČETNIK MOSTA PODNIO OSTAVKU: / Ivica Relković nije više savjetnik ministra Ivana Kovačića

Image

Ivica Relković, idejni začetnik i svojevrsni političku guru Mosta, podnio je ostavku na mjesto posebnog savjetnika potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića.

27.3.2017.
13:12
VOYO logo

Relković je to učinio kako bi se mogao posvetiti neovisnom, analitičkom blogu o potencijalu nezavisnih lista na lokalnim izborima, pa ne želi biti u sukobu interesa, piše Jutarnji list.

Neće više biti savjetnik da bi mogao uređivati blog

"Zbog golemog opsega analitičkog posla, potencijalnog "sukoba interesa", potpune slobode u odnosu na bilo koju političku opciju, pa i odnosa HDZ-a i Mosta u Vladi, kao i raspoloživosti za medije u svakom trenutku podnio sam ostavku na mjesto posebnog savjetnika potpredsjednika Vlade i ministra uprave", kazao je Relković za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je pokrenuo blog Besplatna politika na kojem će, iako vezan uz Most, kao samostalni politički analitičar, savjetnik i komentator (tako je naveo na blogu) pratiti ključna politička područja i pitanja, a iduća dva mjeseca posvetit će se analitici lokalnih izbora iz perspektive nezavisnih lista.

"Nezavisne liste su fenomen koji je dosad slabo i sporadično praćen, a već je na posljednjim lokalnim izborima inicirao velike promjene na hrvatskoj političkoj karti. Na sljedećim bi izborima nezavisne liste i nezavisni kandidati mogli u potpunosti izmijeniti politički kapilarni krvotok u Hrvatskoj", kaže Relković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LOKALNE KOMBINACIJE MOSTA: /

Šimić otkrio kako planiraju osvojiti birače na predstojećim izborima?

Image
LOKALNE KOMBINACIJE MOSTA: /

Šimić otkrio kako planiraju osvojiti birače na predstojećim izborima?

Kapacitet nezavisnih odmah iza HDZ-ovog i SDP-ovog

On smatra da iza HDZ-a i SDP-a kapacitet nezavisnih lista značajno nadmašuje ikoju političku stranku, ali naglašava da dosad nije bilo značajnijeg udruživanja nezavisnih lista kako na županijskoj tako i na nacionalnoj razini.

"Sada se ta udruživanja događaju i najavljuju u više županija, pa možemo očekivati potpuno nove odnose na političkom semaforu nakon izbora", kaže Relković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo