USLIJEDIT ĆE KAZNA / Ibrahimova sudbina je u rukama Sulejmana!

Sultana Sulejmana sve više smeta Ibrahim-pašina opsjednutost kipovima. Iako ga paša uvjerava da im se divi zbog umjetničke vrijednosti, sultan u njima vidi pašinu nezasitnu ambiciju za preuzimanjem trona, pa ga odluči najstrože kazniti.

9.12.2012.
11:52
VOYO logo

Ibrahimova opsjednutost kipovima izludjela je Sulejmana do te mjere da ga je odlučio kazniti. Zbog toga će najviše biti uplašena Hatidže, koja se boji da je njezin brat donio najgoru odluku - učiniti je udovicom! Hoće li ga uspjeti odgovoriti od ubojstva najboljeg prijatelja i vječnog sluge, gledatelji će moći doznati u novoj, dvostrukoj epizodi u nedjelju, 9. prosinca, u 20 sati na RTL Televiziji!

Sultana Sulejmana sve više smeta Ibrahim-pašina opsjednutost kipovima. Iako ga paša uvjerava da im se divi zbog umjetničke vrijednosti, sultan u njima vidi pašinu nezasitnu ambiciju za preuzimanjem trona, pa ga odluči najstrože kazniti. Prije nego li ga protjera s dvora, sultan mu oduzme državni pečat i sve odgovornosti velikog vezira. Ibrahimov iznenadni i neobjašnjivi odlazak razljuti Hatidže, no kada vidi odrubljenu glavu njegovog kipa, izbezumljena i uplakana odlazi sultanu po odgovore…

Ibrahim provodi dane u lovačkoj vili zajedno s bratom blizancem, preispitujući svoju svijest, ali i odanost sultanu. Na Hatidžinu zamolbu, princ Mustafa odlazi nagovoriti pašu da se pojavi na proslavi njegovih zaruka s Ajbige. Ukoliko to ne učini, Hatidže se boji da će njezin brat ubiti pašu i zapečatiti njezinu sudbinu kao udovice. Pripreme za proslavu zaruka Ajbige i Mustafe su započele, a u posjet dvoru dolazi Ajbigin otac Giraj-kan. Međutim, naoko veseli harem uznemire glasine da je sultan odrubio glavu paši. Ibrahimova ljubavnica kalfa Nigar onesvijesti se od šoka!

Za to vrijeme, Huremina kći Mihrimah slučajno uništi majčinu skupocjenu krunu, a Ajbige koristi svaku priliku da Bali-bega učini ljubomornim, ne znajući da se on dvoumi što učiniti – prihvatiti Ajbiginu ljubav bez obzira na posljedice ili ostati odan Osmanskoj dinastiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo