Sulejman opet mora 'birati' / Ibrahim najavljuje rat sultanovoj supruzi!

Image
Foto: RTL

Uvjeren da mu Ibrahim-paša laže, Sulejman ga pozove u svoje odaje kako bi mu pokazao dokaze koji mu ne idu u prilog.

11.3.2013.
14:59
RTL
VOYO logo

Hurem je pronašla nov način kako uvjeriti Sulejmana u Ibrahimovu nelojalnost. Predočila mu je ukradeno pismo koje je Ibrahim slao Mahidevran, a u kojem potvrđuje svoj sastanak s Mustafom! Sulejman opet mora odlučiti…

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Uvjeren da mu Ibrahim-paša laže, Sulejman ga pozove u svoje odaje kako bi mu pokazao dokaze koji mu ne idu u prilog. Ibrahim-paša pokušava objasniti prave razloge njegovog tajanstvenog sastanka s Mustafom u Bursi, priznavši sultanu da ga nije htio zamarati činjenicom da će bez njegovog odobrenja nagovarati princa Mustafu da odustane od ženidbe. I dok Sulejmana i dalje zanima zašto mu je veliki vezir lagao, Hurem polako steže omču oko Ibrahima – prvo odluči pritisnuti sultana da kazni Ibrahima za izdaju, a zatim u Ajaz-paši vidi novog pomoćnika koji će joj pomoći da se zauvijek riješi  Ibrahima… Bez obzira na Sulejmanovu krajnju odluku, Ibrahim-paša napokon javno objavi rat Hurem!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Nigar planira s kćerkom pobjeći iz grada, dok su joj Ibrahim i Rustem-aga za petama. Ogorčena zbog novonastale situacije, ali i činjenice da se ne može naviknuti na život u palači, Helena teška srca napusti Mustafu, dok Hurem pronalazi Jahjino ljubavno pismo upućeno Mihrimah…

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Hoće li Hurem uništiti Mihrimahinu tajnu romantičnu vezu? Koji je Ibrahimov sljedeći potez? Doznajte u novoj epizodi serije "Sulejman Veličanstveni" već večeras, u ponedjeljak, 11. ožujka u 21 sat na RTLTeleviziji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o seriji "Sulejman Veličanstveni" možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Facebook.com/Sulejman.Velicanstveni.RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo