stali uz euroskeptike / I Živi zid slavi Brexit: 'Kreće raspad EU, vrijeme je da i Hrvatska raspiše referendum'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Živi zid se oduvijek javno protivio Europskoj uniji, a sada poručuju da je vrijeme za napuštanje EU i da odgovaraju svi oni koji su Hrvatsku u nju uveli

24.6.2016.
9:49
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su konačni rezultati referenduma o budućnosti Ujedinjenog Kraljevstva pokazali da se 51,9 posto, odnosno 17,4 milijuna Britanaca izjasnilo za izlazak iz Europske unije i Živi zid je na svom Facebooku Brexit proglasio 'pobjedom'.

"Velika Britanija je napustila EU. Kreće raspad Europske unije! Vrijeme je da i Hrvatska raspiše referendum za napuštanje Europske unije i da svi političari koji su nas u nju na prevaru uveli, za to i kazneno odgovaraju!", poručili su na službenom Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački AfD i talijanska Sjeverna liga pozdravili Brexit

Njemačka euroskeptična Alternativa za Njemačku (AfD) i talijanska Sjeverna liga također su pozdravile britansku odluku o napuštanju Europske unije, a čelnik finske euroskeptične stranke Finns upozorio je da ne dolazi u obzir nikakva odmazda u budućim pregovorima između Britanije i EU-a.

"Britanci su napravili veliku uslugu Europi svojom suverenom odlukom", rekla je Beatrix von Storch, druga osoba AfD-a i zastupnica u Europskom parlamentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnik euroskeptične oporbene krajnje desne talijanske stranke Sjeverne lige čestitao je Britancima na izglasavanju izlaska iz EU-a i rekao je da bi Italija trebala biti sljedeća.

"Hura za hrabrost slobodnih građana! Srce, glave i ponos pobjeđuju laži, prijetnje i ucjene. Hvala (Britanijo), sada je naš red", napisao je Matteo Salvini na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finski ministar vanjskih poslova Timo Soini, čelnik euroskeptične stranke Finns, rekao je da se moraju poštovati rezultati britanskog referenduma dodajući da se mora isključiti mogućnost bilo kakve "odmazde" u budućim pregovorima između EU-a i Britanije.

"Narod se izjasnio", objavio je on na internetskoj stranici stranke. "Nikakva odmazda ne dolazi u obzir." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo