I Vučić došao na red

Grafit „Smrt Vučiću“ u Novom Sadu

13.4.2013.
20:42
VOYO logo

Posle plakata sa natpisima "Smrt Bojanu Pajtiću i njegovim poslušnicima", u Novom Sadu su se pojavili i graffiti "Smrt Vučiću" i "Srbi marš iz Vojvodine".

Osim pomenutih plakata, kako prenose pojedini mediji, u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Pančevu, Beočinu, Irigu, Rumi, Kovačici, Beloj Crkvi i još nekim mestima u Vojvodini osvanuli su grafiti "Vojvodina naša dika - biće republika", koje je potpisala organizacija "Mlada Vojvodina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored pomenutog natpisa na grafitima su iscrtane tri zvezdice kao na zastavi AP Vojvodine, koje predstavljaju Srem, Banat i Bačku.

Na više lokacija u Novom Sadu danas su ispisani grafiti protiv Srpske napredne stranke i njenog lidera Aleksandra Vučića, ali i protiv Srba, a potpredsednik novosadskog Odbora SNS Damir Zobenica kaže da ne može da zamisli nikog drugog "kao autora takvih grafita protiv srpskog naroda osim Bojana Pajtića i njegovih saradnika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Srpska napredna stranka tokom prepodneva dobila je informacije da su se na više lokacija u Novom Sadu pojavili grafiti protiv SNS i Aleksandra Vučića i Srba - rekao je Zobenica novinarima ispred jedne zdrage u Mesnoj zajednici "Podbara" u Novom Sadu na čijoj fasadi je ispisan grafit velikim slovima: "Srbi marš iz Vojvodine".

On je rekao da su svi u SNS šokirani činjenicom da je jedan miran protest kakav je juče održan u Novom Sadu izazvao ovako žestoku reakciju vladajue stranke u pokrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ja sam Srbin i ne pada mi napamet da idem bilo gde i ne mogu da verujem da je nekome palo napamet da napiše jedan takav grafit i da proteruje Srbe iz Vojvodine - izjavio je Zobenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo