I saborski Odbor raspravlja o obavještajnom podzemlju

25.2.2010.
15:01
VOYO logo

arti-201002240115006Odbor je spomenuto izvješće prijepodne uvrstio u dnevni red sjednice, na prijedlog predsjednika Odbora Ranka Ostojića, koji je novinarima rekao da će im zaključke Odbora iznijeti nakon sjednice.

Mediji pišu da je Vijeće za nacionalnu sigurnost na jednoj od svojih sjednica tijekom kampanje za predsjedničke izbore raspravljalo o tome da se zaustavi djelovanje paraobavještajnog podzemlja koje se navodno počelo upletati u kampanju, pokušavajući diskreditirati pojedine kandidate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201002230305006Na djelovanje obavještajnog podzemlja se, još kao predsjednički kandidat, tadašnjem predsjedniku Stjepanu Mesiću požalio aktualni predsjednik države Ivo Josipović.

Na zatvorenom dijelu sjednice Odbor će razmotriti i informaciju o inicijativi za registraciju prepaid korisnika, a očitovanje o tome članovima Odbora će podnijeti ravnatelj Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija (OTC) Dinko Majić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Na poplavljenim područjima bilo više novinara nego djelatnika Državne uprave'

Odbor je na početku zasjedanja, kojemu su nazočili i novinari, raspravio Izvješće o prošlogodišnjem radu Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Dio članova Odbora prigovorio je da izvješću nedostaje cjelovit prikaz stanja sustava zaštite i spašavanja. Ranko Ostojić (SDP) istaknuo je da bi se Državna uprava u svojim aktivnostima više trebala oslanjati na stanje na terenu, a ne na zakone i lokalne planove, potvrda čega su, naglasio je, poplave koje na početku ove godine pogađaju brojne hrvatske krajeve

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moje je osobno mišljenje da je na poplavljenim područjima bilo više novinara nego djelatnika Državne uprave", kazao je predsjednik Odbora, nužnim ocijenivši da javnosti bude predstavljena i procjena ugroženosti na području cijele Hrvatske, plan kriznog djelovanja, stanje spremnosti i opremljenosti interventnih postrojbi.

Ante Kotromanović (SDP) smatra da uspješnost intervencija uvelike narušava rivalitet između Državne uprave i njezinih podslužbi, poput vatrogastva, civilne zaštite i drugih. "Imam dojam da tu iskri na sve strane", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ovi članovi Odbora mišljenja su, pak, kako je zadnjih godina vidljiv veliki napredak u izgradnji sustava zaštite i spašavanja, te da građani mogu biti sigurni da će sustav reagirati na pravi način.

Prethodni članci:

arti-201002240756006 arti-201002200049006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo