'tuga velika, umro je maestro' / I političari i zvijezde na društvenim mrežama oplakuju Arsena Dedića

Putem društvenih mreža brojni glazbenici i političari izrazili su tugu za preminulim skladateljem i kantautorom Arsenom Dedićem

18.8.2015.
8:09
VOYO logo

U povodu smrti istaknutoga hrvatskog glazbenika i umjetnika Arsena Dedića predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i  zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputili su njegovoj obitelji najiskrenije i najdublje izraze sućuti.

Image
odlazak velikana /

Legendarni hrvatski kantautor i skladatelj Arsen Dedić preminuo u 78. godini

Image
odlazak velikana /

Legendarni hrvatski kantautor i skladatelj Arsen Dedić preminuo u 78. godini

"S tugom sam primio vijest o odlasku Arsena, velikana hrvatske glazbene scene, svestranog umjetnika koji je ostavio neizbrisiv trag u srcima svih koji su ga poznavali osobno ili kroz glazbu kojom je doticao duše poklonika njegova stvaralaštva. U ovim preteškim trenucima gubitka supruga, oca, djeda, kantautora, legendarnog umjetnika i našega dragog sugrađana, nema riječi utjehe, ali ostaju sjećanja i uspomene, ostaju djela, stihovi i note koji su bezvremenski i vječni", stoji u sućuti zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića obitelji Arsena Dedića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim izraziti duboko žaljenje zbog odlaska Arsena Dedića, velikog skladatelja i čovjeka. Njegove note i njegov opus zauvijek su utkani u našu povijest, kulturu i naše društvo. Vječna mu hvala", napisala je Kolinda Grabar-Kitarović.Premijer Zoran Milanović na Facebooku je izrazio sućut Arsenovoj obitelji.

"Rastužen viješću o smrti pjesnika, glazbenika i skladatelja Arsena Dedića, koji je svojim kantautorstvom na najljepši način obilježio pola stoljeća hrvatske glazbe, izražavam njegovoj obitelji duboku i iskrenu sućut", napisao je predsjednik Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook: Arsen Bauk

Ministar uprave Arsen Bauk podijelio je sliku Hajduka uz kratak komentar AŽV (Op.a. Arsen živi vječno).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Balada o prolaznosti. Sve je to balada o prolaznosti. Vidi se to jasno kad odlaze najveći. Tugujući pjevati, pjevajući tugovati, noćas se mora putovati", tweetala je Jadranka Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolege glazbenici također su sinoć tipkali postove u znak sjećanja na velikana hrvatske glazbene scene.

Image
Foto: Facebook

"Pamtim ga kao velikana, legendu, jednog od najvećih pjesnika ovih prostora, čovjeka koji je volio moju najdražu Gabi i tatu od genijalnog Matije. Arsene…neka Vam je laka zemlja, Bog neka pomiluje Vašu dušu. Pamtit ću Vas kao najvećeg šarmera među glazbenicima i kao najvećeg pjesnika. Neka Vam je laka zemlja čuvali Vas anđeli i na rukama nosili", oprostila se Nina Badrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tuga pregolema, umro je Maestro", napisao je Massimo Savić na svom profilu podijelivši pritom spot za pjesmu Za jednim kapi čistog života koju je otpjevao s Dedićem.

Image
Foto: Facebook: Massimo

"Adio legendo, putuj s pismom", napisala je kratko Jelena Rozga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je imao toliko poučnih riječi i rečenica da mu ni google nije bio ravan. Cinik sa osebujnim smislom za humor. Privilegija je bilo svako druženje sa gospodinom Arsenom kao i što je privilegija bila od njega učiti i upijati svaku izgovorenu rečenicu. Iskrena sućut obitelji i prijateljima gospodina Arsena", natipkao je Tony Cetinski na Facebooku. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo