I ONDA SE ČUDE ŠTO SLAVONCI MASOVNO ODLAZE: / Ukinuli 72 autobusne linije, ljudi ne znaju kako će putovati na posao

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Valpovački gradonačelnik Matko Šutalo najavio je da će uputiti Panturistu zahtjev za uvođenjem linija prema prigradskim naseljima zatraživši sastanak s predstavnicima tvrtke.

7.2.2018.
7:53
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Stanovnici Slavonije i Baranje su na nogama nakon što je lokalni autobusni prijevoznik ukinuo ukinuo pregršt linija kojima su putovali na posao i vraćali se kući. Točnije, radi se o ukupno 72 linije koje je tvrtka Panturist ukinula pa se građani sad s pravom pitaju kako će putovati do svojih radnih mjesta i vraćati se kući.

"Tvrtka Panturist uputila je obavijest građanima Valpova i prigradskih naselja da se ukidaju određene autobusne linije zbog nerentabilnosti i ekonomske neisplativosti te malog broja putnika", objavio je građane na svojim internetskim stranicama grad Valpovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valpovački gradonačelnik MatkoŠutalo najavio je da će uputiti spomenutoj kompaniji zahtjev za uvođenjem linija prema prigradskim naseljima zatraživši sastanak s predstavnicima tvrtke.

Panturist je, pak, na svojim službenim stranicama obavijestio putnike početkom veljače kako će doći do promjene prometovanja radnim danom tijekom školske godine. Promijenjeni vozni red stupa na snagu, kako su naveli, 5. veljače. U nastavku donose tablicu s popisom autobusnih linija s područja Osječko-baranjske županije pored kojih na 72 mjesta piše 'ne prometuje', piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječki Panturist prije pet je godina kupila korporacija Arriva Deutsche Bahn, jedan od najvećih europskih operatera u putničkom prijevozu, a koji je prošloga ljeta preuzeo i riječku Autotrans grupu, vodećeg autobusnog prijevoznika u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo