ZABAVNI POP VREMEPLOV / I nakon 30 godina, njihove pjesme zvuče fantastično!

Image
Foto: PIXSELL

Grupa koju smo u petak, nakon mnogo godina, imali prilike gledati u Zagrebu stvarno po ničem nije zaostajala za Human League, Depeche Mode i ostalim velikim imenima synth-popa osamdesetih.

8.12.2012.
14:52
PIXSELL
VOYO logo

Za mnoge ex-yu bendove i pjevače tvrdilo se da su mogli biti svjetske zvijezde samo da se nisu rodili u Zagrebu, Rijeci ili Beogradu. U većini slučajeva radilo se o običnom trabunjanju, no grupa koju smo u petak, nakon mnogo godina, imali prilike gledati u Zagrebu stvarno po ničem nije zaostajala za Human League, Depeche Mode i ostalim velikim imenima synth-popa osamdesetih.

Kao i manje-više svi reunioni, i ponovno okupljanje riječkih Denis&Denis budilo je brojne sumnje. Uz uobičajene „ponestalo para“ zaključke, zbunjivao je i koncept prema kojem bi na koncertu bile zastupljene sve faze djelovanja grupe iako, budimo realni, većina i ne zna da su Denis & Denis nastavili s radom nakon odlaska MarinePerazić. To se itekako dalo primijetiti u petak u fino popunjenoj Tvornici kulture, gdje je svaki Marinin izlazak na pozornicu u potpunosti raspametio publiku koja je s jednim od ultimativnih seks-simbola jugoslavenskog popa potom otpjevala doslovno svaki stih. S druge strane, dijelovi koncerta u kojem su nas podsjećali na jedini album s EdijemKraljićem kao glavnim vokalom ili upoznavali s aktualnom fazom, u kojoj Denis & Denis predvodi pjevačica Ruby, mnogima su predstavljali tek idealnu priliku za skočiti do šanka. Kada su, međutim, krenule „Oaza snova“, „Čuvaj se“, „28 minuta do 5“ te, pogotovo, „Voli me još ovu noć“ i „Soba 23“ postalo je jasno da i nakon gotovo 30 godina najbolje stvari Davora Tolje još uvijek zvuče fantastično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tolja je ostavio dojam totalnog kulera koji usred pjesme prizna publici da je zaboravio tekst, Kraljić je korektno odradio ulogu rezervnog frontmena, no prvo ime ipak je bila Marina koja je stalnim skakanjem i još uvijek moćnim glasom malo koga u dvorani ostavila ravnodušnim. „Program tvog kompjutera“ i za bis ostavljeni „Kolačići“ čitavu su priču pretvorili u prvorazredni tulum nakon kojeg više zaista nije bilo važno što će se s Denis & Denis događati po završetku ove turneje. Oni stariji na jednu su večer oživjeli legendarne provode iz Lapidarija i Kulušića, a svi drugi konačno imaju dokaz da su Tolja, Edi i Marina nekoć sačinjavali jedan od najboljih pop bendova na prostorima mnogo širim od granica bivše nam države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo