I na Uskrs će padati snijeg?!

Predviđa se da bi u Gorskom kotaru moglo napadati i do 40 centimetara snijega! Na Jadranu bi, s druge strane, trebalo biti obilnih padalina.

22.3.2013.
9:43
VOYO logo

Novi snijeg dolazi uoči blagdana, a servis Norveškog meteorološkog instituta, www.yr.no, u svojoj dugoročnoj prognozi predviđa da bi ga moglo biti i tijekom uskršnjih blagdana. Prve pahulje očekuju se u nedjelju, prvo na kopnu, a onda bi mogle zabijeliti i sjeverni priobalni pojas. Snijeg će u gorju biti najobilniji. Predviđa se da bi ga u Gorskom kotaru moglo napadati i do 40 centimetara. Na Jadranu bi, s druge strane, moglo biti obilnih padalina.

No, prije toga uživajmo još u dva sunčana ili djelomice sunčana dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas će tako u Hrvatskoj prevladavati sunčano vrijeme, ujutro mjestimice u unutrašnjosti s maglom. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u Međimurju, Podravini i osobito Slavoniji na udare i jak. Na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, na krajnjem jugu ujutro još jaka, a poslijepodne će na sjevernom dijelu okrenuti na jugo. Najviša dnevna temperatura od 7 do 13, na Jadranu između 13 i 17 °C.

U subotu će biti djelomice sunčano vrijeme, u Dalmaciji i pretežno sunčano. Od sredine dana na sjevernom Jadranu i u zapadnim krajevima unutrašnjosti postupno jače naoblačenje. Vjetar većinom slab, navečer mjestimice umjeren istočni i sjeveroistočni. Na Jadranu slabo i umjereno, prema otvorenome i jako jugo, uz obalu ponegdje istočnjak i bura. Jutarnja temperatura zraka između -5 i 1, na Jadranu od 5 do 10. Najviša dnevna od 6 do 11, na Jadranu između 12 i 17 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo