I ministar primio poticaj za višnjik

27.2.2012.
8:22
VOYO logo

"To je hrpa insinuacija kako bi me se diskreditiralo", kazao je Jakovina za Novi list, objasnivši kako je dobio poticaje za nasad višanja u Trnjanima nedaleko od Slavonskog Broda.

"Krajem devedesetih godina moja je obitelj, pomoću sredstava programa za podizanje nasada, podigla voćnjak koji je i obrađivan. No, zemljište je prodano i već šest godina nije u mom vlasništvu", kazao je Jakovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Iz moralnih razloga bi trebao vratiti poticaje'

Priču o tome da je aktualni ministar iskoristio poticaje potaknuo je voćar Antun Janković iz Kruševice, nezadovoljan ministrovim prozivkama za poticaje nekih drugih osoba. "Slažem se s ministrom kada kaže da se poticaji zloupotrebljavaju, jer je on prvi to napravio. Od kada je dobio poticaje i kupio sadnice višnje, nije ni ušao u voćnjak", kazao je Janković koji se i sam 2002./2003. godine kandidirao za ista sredstva, no dobio je odbijenicu.

I s informacijom da je ministrov voćnjak prije šest godina prodan, Janković drži da ga to ne oslobađa odgovornosti. "Bez obzira na sve, on je morao opravdati poticaje, pa će sukladno zakonu kao i iz moralnih razloga to morati vratiti", kazao je Janković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Višnje su posađene i obrađivane

Vera Novaković iz Poljoprivredne savjetodavne službe pri Hrvatskoj poljoprivrednoj komori prisjetila se kako su supružnici Jakovina, oboje agronomi voćarstva, dobili poticaj za višnje, da su višnje posađene i da je u početku zemljište obrađivano, ali što se kasnije događalo nije mogla potvrditi, osim što je čula da je višnjik promijenio vlasnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo