Bandić o sanaciji rupe na slavonskoj / 'I ja sam se napio prije 24 godine pa što, to ništa ne znači. Jeste li vi nesretni što nitko nije umro?

Upitan trebaju li se građani bojati, Bandić je odgovorio: 'Ne. I ja sam se napio prije 24 godine pa što, to ništa ne znači'

5.4.2016.
9:27
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak ujutro sa suradnicima je obišao ogromnu rupu koja se u ponedjeljak oko 21.30 sati otvorila nasred raskrižja prometne Slavonske avenije i Vrbika. 

"Meni je žao da se to dogodilo, srećom nitko nije ozlijeđen. Već radimo na saniranju rupe. Dubit ćemo na trepavicama ako treba dok se sve ne popravi, to je žila kucavica", komentirao je zagrebački gradonačelnik ogromnu rupu prilikom otvorenja igrališta u Dubravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije prvi put da se zemlja otvara na tom dijelu kolnika. Prije dvije godine, u svibnju 2014. godine, isto se dogodilo nekoliko desetaka metara niže, u Ulici Josipa Marohnića. Tada je u rupa na cesti bila dugačka tridesetak metara, a duboka oko dvadeset centimetara. Sanacija je počela tek krajem siječnja 2015. godine.

Upitan trebaju li se građani bojati, Bandić je odgovorio: "Ne. I ja sam se napio prije 24 godine pa što, to ništa ne znači. Desi se, glavno da nitko nije stradao. Sve će se riješiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Tamo je krater 50 kubika zračnog prostora, a nekad je bilo zemlje, ne vrijedi kukati. Otvorit ćemo gradilište danas u tri smjene, 3 x 8 sati = 24 sata. Trajat će onoliko koliko bude trajalo dok ne bude gotovo. Možda se bude moglo dogoditi i za 50 godina, ne vrijedi nam kukati. Građani nemaju razloga za zabrinutost. Jesam ja Batman pa da predviđam? Dogodilo se to što se dogodilo. Ovdje nije pukla cijev. Dogodilo se gibanje tla. Što da se ubijem? Pozdravite svoje urednike. Jeste li vi nesretni što nitko nije umro?", upitao je na kraju našu reporterku.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Rupa na Slavonskoj aveniji

(Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, velika rupa otvorila se na sjevernom dijelu kolnika na raskrižju Slavonske avenije, ulice Vrbik XIII i Marohnićeve ulice u Zagrebu, objavio je u ponedjeljak navečer gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama je u ponedjeljak oko 23 sata dobio dojavu od Županijskog centra 112 da se na sjevernom dijelu kolnika na raskrižju Slavonske avenije, ulice Vrbik XIII i Marohnićeve ulice otvorila rupa veličine dva puta četiri metra dubine oko sedam metara, navodi se u priopćenju Ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjesto događaja upućena je prometna policija, dežurna ekipa Zagrebačkih cesta i službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Postavljena je privremena prometna signalizacija koja omogućuje sigurno odvijanje prometa. 

Glasnogovornicom gradske Vodoopskrbe za N1 je rekla da je do urušavanja došlo zbog popuštanja kanala. "Kada se to dogodilo, sve ekipe su izašle na teren, i brzo su reagirale. Ustanovilo se da se radi o propadanju kanala. Ekipe su cijelu noć održavale sustav odvodnje da se danas počne s radovima, a trenutno je u tijeku priprema regulacije prometa da se dođe građevinskim strojevima", rekla je Glavan za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je kako će se potrebni radovi izvršiti u najkraćem mogućem roku. 

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo