NE PROPUSTIMO ŠANSU / I Hrvatska može imati svoj 'Gangnam Style'!

Image
Foto: Screenshot

Glazbeno, Psyev hit nevjerojatno nalikuje dance poskočicama koje su ovdašnjim diskotekama žarile i palile devedesetih, a na teritoriju glazbenih besmislica malo tko se može mjeriti s Lijepom našom.

6.10.2012.
9:51
Screenshot
VOYO logo

Da je netko prije pola godine rekao da će svjetsku glazbenu scenu pokoriti debeljuškasti pop pjevač iz Južne Koreje i svojom simpatičnom besmislicom ući u Guinnessovu knjigu rekorda, vjerojatno bi po kratkom postupku bio smješten u strogo čuvani sektor najbliže psihijatrijske ustanove. Međutim, dogodilo se upravo to, a namjerno priglupe plesne korake nazvane „Gangnam Style“ posljednjih dana kopiraju doslovno svi, od zatvorenika do američkih TV-voditelj(ic)a poput Ellen Degeneres.

Glazbenim snobovima pojava 34-godišnjeg Psya vjerojatno predstavlja ostvaranje svih najgorih noćnih mora, pa ćemo za početak razjasniti nekoliko stvari. Prvo, za razliku od brojnih nebuloza koje su vrhove top-lista osvajale abnormalno glupim tekstovima ili jednostavnim dječjim brojalicama (sjetimo se samo nekadašnjih hitova poput „Disco Duck“ ili „Da Da Da“ njemačke grupe Trio), „Gangnam Style“ ima priču i zamišljen je kao parodija istoimenog kvarta u Seoulu kojeg njegov autor naziva južnokorejskim Beverly Hillsom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjestan da sama po sebi njegova pjesma ne bi zainteresirala gotovo nikoga izvan granica rodne mu grude, Psy je osmislio neodoljivo blesavi ples i zahvaljujući trajnoj ljudskoj fascinaciji budalaštinama, uz pomoć YouTubea preko noći postao planetarno poznat. Samim time, treba mu odati počast kao jednom od najinteligentnijih likova koji se u zadnje vrijeme prihvatio mikrofona, a njegovu pjesmu proglasiti ultimativnom glazbenom podvalom na koju je nasjeo čitav svijet.

Svakodnevno bombardiranje „Gangnam Styleom“ dovelo me do zaključka da su i Hrvati na isti način mogli pokoriti svijet, samo da ih nije preduhitrio „taj tip iz Južne Koreje“. Glazbeno, njegov hit nevjerojatno nalikuje dance poskočicama koje su ovdašnjim diskotekama žarile i palile devedesetih, a na teritoriju glazbenih besmislica malo tko se može mjeriti s Lijepom našom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budimo realni, skoro da i ne postoji hrvatska starleta i posvuduša koja se nije okušala u pjevanju, a uvjeren sam i da bi zavidan broj stalnih pratitelja YouTubea umro od smijeha slušajući kako su se u studiju snašle Simona Gotovac ili Nives Celzijus. Ne moramo se čak ni potruditi oko pisanja teksta, kao da ikog zanima o čemu zapravo pjeva Psy?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo