I FAKULTETI KREĆU U ŠTRAJK! / Upravo je propao pokušaj mirenja s Vladom; 'Nisu nam ponudili ništa, doslovno ništa'

Image
Foto: Pixsell

Iz sindikata su proglasili štrajk koji počinje u četvrtak

21.10.2019.
8:48
Pixsell
VOYO logo

Pokušaj mirenja Sindikata znanosti i visokog obrazovanja s Vladom je propao, pa će tako fakulteti krenuti u štrajk u četvrtak. "Nisu nam ponudili ništa, doslovno ništa", rekao je Igor Radeka iz Sindikata znanosti i visokog obrazovanja nakon današnjeg pokušaja mirenja, javlja N1.

"Sindikat proglašava štrajk koji počinje u četvrtak. Svaki tjedan najmanje ćemo jedan dan biti u štrajku. Pozivamo nenastavno i nastavno osoblje, pozivamo sve zaposlene da se pridruže štrajku. Očekujemo da će cijeli sustav biti u štrajku...", rekao je Radeka nakon današnjeg pokušaja mirenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar: Zahtjev sindikata nije prihvatljiv

Ministar rada Josip Aladrović kazao je nakon sastanka kako ono što su sindikati tražili Vladi nije prihvatljivo dok je sindikalist Igor Radeka ustvrdio kako im na sastanku "nije ponuđeno doslovno ništa".

"Ne možemo razgovarati o onome što se događalo na sastanku. Međutim, ono što su sindikati tražili nama nije prihvatljivo. Ovdje ne govorimo o kolektivnom pregovaranju, nego o jednostranom zahtjevu od strane sindikata na koji mi, s obzirom da smo razložili plan dizanja plaća u narednom razdoblju, ne možemo pristati i mirenje je završilo tako da nismo postigli dogovor", ustvrdio je resorni ministar Aladrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MINISTAR RADA PRIJETI ANALIZOM: /

Tvrdi da će prevrednovati sva radna mjesta u javnoj i državnoj upravu

Image
MINISTAR RADA PRIJETI ANALIZOM: /

Tvrdi da će prevrednovati sva radna mjesta u javnoj i državnoj upravu

Iz Sindikata su još prošlog tjedna najavili kako će u petak 24. listopada održati jednodnevni štrajk sa zahtjevom za povećanjem plaća dijelu članova s najnižim plaćama. Smatraju kako je to potrebno da bi otklonili razlike između radnih mjesta u sustavu znanosti i obrazovanja te istovrsnih radnih mjesta u sustavima javnih službi.

Štrajkat će nenastavno osoblje i predavači, njih oko 700, najavio je tada na konferenciji za novinare glavni tajnik Sindikata znanosti Vilim Ribić. Pozvao je sve znanstveno i nastavno osoblje da budu kolegijalni i pridruže se štrajku. Nakon što današnji pokušaj mirenja nije uspio, sindikalni lideri najavili su da će u štrajk krenuti u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovne i srednje škole u štrajku

U ponedjeljak štrajkaju osnovne i srednje škole u cijeloj Hrvatskoj, odnosno svim županijama uključujući i Grad Zagreb, objavili su prošlog tjedna čelnici Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Sindikata hrvatskih učitelja.

Najavili su da će napraviti plan do blagdana Svih svetih, a onda i do kraja polugodišta. Poručuju da ponuda premijera Plenkovića o povećanju osnovica nije isto što i povećanje koeficijenta složenosti posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo