SAMO PACKA / I Dekanićev zamjenik povrijedio zakon: Sjedio na dvije fotelje, ali izvući će se bez kazne

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Izrečena mu je tek opomena, 'budući da je to dužnosniku prvi mandat, a za predsjedanje NO nije dobivao naknadu', ističe Povjerenstvo

30.4.2023.
16:21
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Srđan Jeremić, zamjenik aktualnog vukovarsko-srijemskog župana iz reda srpske nacionalne manjine povrijedio je Zakon o sprječavanju sukoba interesa, utvrdilo je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u svojoj konačnoj odluci na svojoj posljednjoj sjednici u petak, 28. travnja, doznaje Danas.hr

"Istovremeno je uz obnašanje dužnosti obveznik obavljao funkciju predsjednika Nadzornog odbora trgovačkog društva EKO-DUNAV d.o.o.", odgovorili su iz Povjerenstva na naš upit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EKO-DUNAV d.o.o. komunalno je poduzeće osnovano 2013. godine. Između ostalog, njihove su djelatnosti: čišćenje, održavanje i uređivanje javnih površina, održavanje i uređenje Mjesnog groblja, gospodarenje otpadom i upravljanje reciklažnim dvorištem.

Dobio samo opomenu

Prema informacijama iz Sudskog registra, Jeremić je sve do 9. studenog prošle godine bio predsjednik Nadzornog odbora kada ga je na toj funkciji zamijenio Lazar Bosić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je istovremeno obnašao funkcije zamjenika župana i predsjednika Nadozornog odbora što nije smio, Povjerenstvo ga ipak nije kaznilo, već mu je izreklo samo opomenu.

"Obvezniku je vezano uz navedeno izrečena sankcija opomene, a budući da je to dužnosniku prvi mandat te s obzirom na kratko trajanje povrede ZSSI-a i činjenicu da za obavljanje funkcije predsjednika Nadzornog odbora nije primao naknadu", napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo