I dalje voli narancastu boju, ali ova koju je odabrao za njega je decentnija

6.9.2014.
16:52
VOYO logo

Na konferenciji za novinare Inicijative za osnivanje narodne stranke - reformisti, Cacic je ocijenio da je to polumjerom koja nece dati nista ako se ne pretvori u stvarnu reformsku mjeru.

Dobro zvuci ali za dva mjeseca od toga nece biti nista

"To ce se pretvoriti u stvarno olaksanje gospodarstvu i gradanima, za nosenje tereta administracije i javnih tvrtki, ako se zadrze neto placu u javnom sektoru, a smanje bruto opterecenje. To je onda reforma, sve ostalo je prelijevanje iz 'supljeg u prazno'", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro zvuci ali za dva mjeseca od toga nece biti nista, misljenja je Cacic.

Komentirajuci najavu uvodenja kamata na stednju rekao je da je to ocekivana odluka jer sve europske zemlje, koliko je njemu poznato, imaju porez na kamatu. Istice da je najavljena porezna stopa jedna od manjih u europskim razmjerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cacic smatra i da je potreban porez na nekretnine, no i dalje se protivi tom porezu, je, kako kaze, jos uvijek je 800 tisuca objekata neevidentiranih i ne zna se tocno vlasnik.

Komentirajuci procjenu Deutsche banke da su Hrvatska i Ukrajina najblize bankrotu Cacic je odgovorio kako je ta procjena dosta precizna i da mi pod hitno trebamo reforme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit moze li ova Vlada napraviti nesto do kraja mandata kako bi se poboljsala teska gospodarska situacija, Cacic kaze da Vlada moze napraviti puno u godinu dana, ali da nazalost to ne cini.

Konferenciju za novinare Cacic je odrzao u izletistu Aquacity kraj Varazdina, gdje se na druzenju okupilo nekoliko stotina pripadnika Inicijative za osnivanje narodne stranke - reformisti, iz tri zupanije sjeverne Hrvatske koje cine trecu izbornu jedinicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrvicu neobicna stranka a njihova boja je ljubicasta

Cacic je takoder rekao da su reformisti 'mrvicu' neobicna stranka u Hrvatskoj; da su nacionalna stranka koja salje nacionalne poruke, ali za razliku od drugih manjih nacionalnih stranaka, oni imaju snaznu potpora na regionalnoj razini, odnosno na sjeveru Hrvatske.

Sa svojim politickim porukama i reformama koje nudimo, jasno je da idemo na drzavni razinu, ali je sasvim sigurno da je na sjeveru Hrvatske nasa baza, pojasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje da ne zele ekstreme ni nakon izbora, a prije izbora trazit ce se „isto misleci“ ljudi. Na novinarski upit je li moguce koaliranje sa HDZ-om Cacic je potvrdio mogucnost, ali tek nakon izbora.

Inace, vizualni identitet buduce stranke reformista je ljubicasta boja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit svida li mu se vise narandasta, koja je boja HNS-a, ili ljubicasta Cacic je rekao da i dalje voli narandastu, ali da je ljubicasta decentnija i ozbiljnija.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike