KAŽU: 'BIT ĆE DO KRAJA TJEDNA' / I dalje se čeka Horvatov nasljednik: Čuraj je otpao, tko je sljedeći kandidat? Navodno će sigurno biti iz HDZ-a...

Image
Foto: Patrik Macek, Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Čuraj je, nakon što ga dio koalicijskih partnera nije prihvatio kao kandidata, kazao da su mu osjećaji podijeljeni

23.2.2022.
8:34
Patrik Macek, Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Pitanje nasljednika Darka Horvata u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja bilo je glavna tema jučerašnjeg sastanka vladajuće koalicije.

Tijekom dana kao ime mogućeg nasljednika u javnosti se pojavio HNS-ov Stjepan Čuraj, no oko toga se nisu složili svi partneri. Poručili su da HDZ, kao najveća stranka, mora predložiti kandidata iz svojih redova, dok iz HDZ-a poručuju da će novog ministra predložiti do kraja tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuraj je, nakon što ga dio koalicijskih partnera nije prihvatio kao kandidata, kazao da su mu osjećaji podijeljeni i poručio da Vlada mora biti stabilna.

"Problem je što ministri saznaju za svoje ime iz medija, pogotovo kad pročitaju da se radi o nečemu prije pet godina, to je stvarno čudno", poručio je tom prilikom Čuraj te dodao da on nije bio jedina opcija za ministra graditeljstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NESUĐENI MINISTAR /

Čuraj otkrio kako se osjeća nakon što nije izabran: 'Ne smatram da sam dobio nož u leđa'

Image
NESUĐENI MINISTAR /

Čuraj otkrio kako se osjeća nakon što nije izabran: 'Ne smatram da sam dobio nož u leđa'

Medved: 'HDZ će do kraja tjedna predložiti novog ministra'

Ministar branitelja Tomo Medved također je nakon jučerašnjeg sastanka koalicijskih partnera dao izjavu u kojoj je naglasio da je koalicija stabilna.

"S obzirom na informaciju o prijedlogu da će novi ministar biti Stjepan Čuraj važno je pojasniti nekoliko elemenata. Ideja predsjednika Vlade bila je da se učini gesta prema koalicijskim partnerima, prema liberalnim strankama, da se imenuje Stjepan Čuraj za ministra, a s obzirom na dosadašnju uspješnu suradnju u koaliciji, s obzirom na to da je Stjepan Čuraj član Stožera za obnovu upravo ti detalji bili su usmjerenje da se on predloži za novog ministra. Kako među dijelom partnera nije jednoglasno prihvaćena ta ideja i nije postignuta jednoglasna potpora, HDZ će do kraja tjedna predložiti novog ministra iz svojih redova", poručio je Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo