TJEDAN DANA OD AFERE / I dalje ništa od ostavki Uprave INA-e, a Plenković i Milanović usklađeni: Na odgovornost pozivaju Mađare

Premijer je odgovornom proglasio cijelu Upravu INA-e i zatražio od mađarskog većinskog partnera da ih smijeni

2.9.2022.
19:11
VOYO logo

Marija Ratkić ostaje iza rešetaka. Procedura potrebna za njezino puštanje nije provedena pa će žena čije je uhićenje mnoge šokiralo vikend provesti u Remetincu.

"Svi koji je znaju će vam potvrditi da je ona jedna vrlo ugodna žena, jedna normalna, bogobojazna žena koja živi po nekim načelima moralnim tako da ovo je iznenađenje", kaže Damir Dekanić, župan vukovarsko-srijemski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je odgovornom proglasio cijelu Upravu INA-e i zatražio od mađarskog većinskog partnera da ih smijeni. Na pitanje je li dobio odgovor MOL-a na zahtjev za smjenom Uprave, premijer Andrej Plenković odgovara:

"Ne još, ministar Filipović obavit će komunikaciju s drugim najvećim suvlasnikom u INA-i, MOL. Imamo ogromnu aferu, imamo vrlo jasno loš sustav upravljanja i odlučivanja i to tako ne može ostat."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nije sva krivnja na Mađarima, tvrdi oporba i pita se što su radili naši članovi Uprave.

"Zašto ti ljudi sjede u upravi? Zašto Niko Dalić prima mjesečno 130 tisuća kuna ako o ničemu ne odlučuje? Pa mene bi bilo sramota", kaže Nikola Grmoja, saborski zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
birokratske muke /

Sud ne radi vikendom pa Marija Ratkić u pritvoru ostaje do ponedjeljka

Image
birokratske muke /

Sud ne radi vikendom pa Marija Ratkić u pritvoru ostaje do ponedjeljka

Zato bi, kažu, ostavke bile moralne, ali znaju i zašto ih trojac članova Uprave neće dati.

"U takvom slučaju nema otpremnine. Nema milijuna koje oni sada čekaju", kaže Peđa Grbin, predsjednik SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stav oporbe da je kriv premijer iznenađujuće ne dijeli i predsjednik Milanović, koji inače ne propušta priliku za sukob s Plenkovićem.

"Pretpostavljam da iz nekog svog iskustva zna kakve su ovo okolnosti i što se ovdje dogodilo, ovdje imamo jednu aferu, imamo pojedince koji su za to odgovorni, oni će za to odgovarati", kaže Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A dok se čeka hoće li Uprava sama otići ili će ih MOL s vladom razriješiti, HDZ čisti pred svojim pragom. Glavnog osumnjičenog Damira Škugora izbacili su iz stranke. A skupština Plinare Istočne Slavonije iz Nadzornog odbora. Odabran je i nasljednik Marije Ratkić.

"Donešena je odluka i o imenovanju novog predsjednika Uprave, direktora društva Plinara istočne Slavonije, Marija Naglića", kaže Dekanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, i Naglić je član HDZ-a. I dok bivšeg direktora Uskok sumnjiči za najveću pljačku - INA putem oglasa traži novog stručnjaka - za usklađenost poslovanja s fokusom na sprječavanje pranja novca.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo