pogledajte tko se sve prijavio / HZZ objavio popis korisnika potpore: U ožujku je isplaćeno 1,5 milijardi kuna

Image
Foto: Shutterstock

Ukupno se prijavilo 485.000 radnika, a isplaćeno je milijardu i 550 milijuna kuna potpora

29.4.2020.
14:51
Shutterstock
VOYO logo

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) objavio je u srijedu na svojim internetskim stranicama popis korisnika potpore očuvanje radnih mjesta za ožujak, koji pokazuje da je potporu od 3.250 kuna po zaposlenom dobilo 83.955 poslodavaca.

"Vlada je reagirala brzo i izdašno da poslodavci imaju sredstva u iznosu minimalne plaće. Ta mjera je bila brza. Unutar 10 dana od zaprimanja zahtjeva je bila realizirana i bila je potpuno transparentna. Želim ponoviti da jeo za prvi krug potpore od 1 milijardu i 550 milijuna kuna primilo skoro 84 tisuće tvrtki za skoro 485 tisuća radnika. HZZ i Porezna uprava će voditi računa da ne bude nikakvih zlouporaba, a Ministarstvo će u suradnji s HZZ-om sigurno djelovati brzo i učinkovito i za travanj, s time da će iznos za travanj biti 4000 kuna, rekao je premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje je na sjednici 20. ožujka 2020. usvojilo novu mjeru aktivne politike zapošljavanja s ciljem zadržavanja radnih mjesta u najugroženijim sektorima - Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom (COVID – 19), kao je dio paketa mjera Vlade Republike Hrvatske pomoći gospodarstvu uslijed posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa (COVID – 19).

Mjera potpore za očuvanje radnih mjesta odnosi se na poslodavce pogođene učincima koronavirusa COVID 19 u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića, prijevoza i skladištenja, na radno - intenzivne djelatnosti unutar prerađivačke industrije - tekstil, odjeća, obuća, koža, drvo i namještaja te poslodavce koji ne mogu obavljati djelatnost sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite (nacionalnog, županijskog, jedinica lokalne samouprave) i na druge poslodavce koji mogu dokazati utjecaj posebnih okolnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razdoblje i trajanje potpore je od 1. ožujka 2020. do najduže tri mjeseca, te će se za svaki mjesec isplate objaviti popis korisnika u tom mjesecu.

Popis je objavljen prema abecednom redu naziva poslodavca/korisnika potpore i sadrži OIB poslodavca, broj radnika za koje se potpora koristi i ukupnu svotu isplaćene potpore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis možete pogledati OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo