RASTROŠNI ŠEF DRŽAVNE TVRTKE: / HŽ muku muči s gubicima, a on kolegice časti skupocjenom večerom u Opatiji!

Image
Foto: Filip Brala/PIXSELL/HŽ Infrastruktura

Dok HŽ Infrastruktura i dalje bilježi gubitke u javnosti su se pojavili računi predsjednika Uprave te tvrtke koji je na samo dvije večere, od kojih na jednu s kolegicama, potrošio 8430 kuna.

26.1.2017.
8:09
Filip Brala/PIXSELL/HŽ Infrastruktura
VOYO logo

Ivan Kršić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture, u dva je navrata u studenome prošle godine u poznatom opatijskom restoranu Bevanda službenom karticom platio dvije večere koje su tu državnu tvrtku stajale čak 8430 kuna, piše Jutarnji list.

Na prvoj večeri plaćenoj 10. studenoga u ranojutarnjim satima Kršić je častio dvije kolegice, Sanju Vučić, direktoricu Sektora za fondove EU-a, i Ivu Bakulu, direktoricu Kontrolinga. Uživali su u tartarskom od škampi za 220 kuna, kamenicama za 210 kuna, tartarskom od jadranske tune za 160 kuna, tri kraka jadranske hobotnice za 570 kuna, carpacciu od plemenite bijele ribe za 240 kuna, te dva kratko pečena fileta od tune i palamide za 360 kuna. Za aperitiv su se Kršić i njegove dvije kolegice počastili s tri Zacapa ruma od 270 kuna, popilo se šest čaša Tomac Millenium Brut pjenušca od 270 kuna, jedan sorbetto pjenušac, te dvije butelje Movia Veliko Rdeče vina od 900 kuna. Sve to zaključno je iznosilo 3490 kuna!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto više, 4940 kuna iznosio je račun od 29. studenoga za petero ljudi. Oni su se častili grbodinom, jastogom, gusjom jetrom, pršutom te kolačima. U igri su bio isti pjenušac i vino uz još jednu Malvaziju.

Stručni kongres

Obje večere odvile su se tijekom održavanja poslovnih kongresa u Opatiji, a jedan od tih kongresa je i tradicionalno znanstveno-stručno savjetovanje Hrvatskog društva ekonomista na kojem je bio i premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HŽ Infrastrukturi napomenuli su kako su na kongresima nazočili i partneri tvrtke. Sam Kršić priznaje da je počastio kolegice, ali tvrdi kako su one nakon nekog vremena otišle, a da se njemu pridružio netko koga se više ne sjeća. "Na drugoj večeri njih dvije su bile cijelo vrijeme, a uz nas su bila i dva poslovna partnera iz regije. Nije se radilo o privatnoj večeri", kazao je Kršić ne želeći otkriti partnere.

Podmetanje sindikata?

Iz HŽ Infrastrukture napominju i da u 2016. jedini trošak na službenoj kartici koju koristi ova Uprava predstavljaju upravo ta dva računa, odnosno ukupno 8430 kuna, što je, naglašavaju, čak pet do šest puta manje na stavci reprezentacije nego u prethodnim godinama. U skupim večerama ne vide ništa sporno, iako je iz prvog računa vidljivo da je riječ o privatnoj večeri. Tvrde kako je riječ o izokretanju činjenica s ciljem diskreditiranja Uprave stavljajući to na teret pojedinim sindikatima koji se protive restrukturiranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni Kršić ne misli da je pogriješio pa dodaje kako je za tvrtku od 5000 zaposlenih reprezentacija normalna stvar i da "mora nekad počastiti partnere". Inače, HŽ Infrastruktura od 2009. je stalno u gubitku, s iznimkom 2015., kada je dobit iznosila zanemarivih 10 milijuna kuna. Najveći gubitak, od čak 838 milijuna kuna, iskazan je 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo