HVIDRAŠI TRAŽE ĐAKIĆEVU SMJENU: / Od odgovorio na pitanje podmeće li mu netko: 'Sve su to ratnici ,nekad prenagle...'

Image
Foto: Pixsell

Josip Đakić uoči sastanka u HVIDRA-i kaže da se ne boji moguće smjene

3.10.2019.
13:19
Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Hvidre Josip Đakić je za danas u sjedištu Hvidre zakazao izvanrednu sjednicu svih tijela udruge, Predsjedništva, Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti, na koju su pozvani svi predsjednici županijskih organizacija, njih 21 iz cijele Hrvatske, te pridruženi, 22. predstavnik iz redova HVO-a, piše N1.

Prije sastanka Đakić je kazao da se ne boji smjene koju zazivaju pojedini članovi nezadovoljni njegovim navodnim povlačenjem pred politikom nakon izjava čelnika SDSS-a Milorada Pupovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DANAŠNJI SASTANAK U HVIDRA-I MOGAO BI BITI POČETAK KRAJA JOSIPA ĐAKIĆA: /

'HVIDRA ne može biti talac jedne osobe'

Image
DANAŠNJI SASTANAK U HVIDRA-I MOGAO BI BITI POČETAK KRAJA JOSIPA ĐAKIĆA: /

'HVIDRA ne može biti talac jedne osobe'

Dugogodišnje optužbe

"Takve optužbe me prate 15 godina, prvi sam put bio kandidat 2004., kada je bilo 16 kandidata i tada sam izabran u drugom krugu, baš kao član stranke i izabrani zastupnik u Hrvatskom saboru", odogovorio je Josip Đakić na pitanje o optužbama da sjedi "na dva stolca". "Svi su to znali, od mene su imali samo koristi, savjeta, dobrih zakonskih prijedloga koje smo slali, sve smo ukalupili u današnji jedinstveni zakon o pravima hrvatskih branitelja", dodao je Đakić.

Tvrdi da se ne boji smjene te kaže da očekuje konkretnu raspravu o svemu, o tome šteti li politika ili ne, o tome jesu li oni koji ga prozivaju članovi neke stranke itd. Upitan na koje je članove i na koje stranke mislio kazao je: "Ima SDP-ovaca, HSP-ovaca... svih. Nikad nisam to preispitivao, nema potrebe, za mene su svi invalidi jednaki, s obzirom na patnje i stradanja, i ne dijelim ih po strankama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sve su to ratnici'

Na pitanje podmeće li mu netko, Đakić je odgovorio kako su svi oni temperamentni ratnici. "Sve su to ratnici, imaju temperament koji je malo drugačiji od svijeta, nekada prenagle u svojim odlukama, a poslije sjednemo i porazgovaramo i dogovorimo se oko bitnih stvari", kaže.

Najavio je da će i dalje razgovarati s braniteljima, s ministrom i s premijerom. "Svi imamo interes štitit hrvatsku državu i njezine institucije i u tom pravcu ćemo razgovarati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo