'Hvala susjedima što su mi sačuvali snijeg'

Prethodnih dana brojni Zagrepčani bili su bijesni na ZET i gradske službe koje su zadužene za čišćenje snijega jer su, smatra većina, opet zakazali.

21.1.2013.
6:44
VOYO logo

Kad je snijeg zabijelio krajeve na kontinentu početkom prosinca, u medije su dospjele fotografije parkirališta na koje su građani, korisnici koji su ih se potrudili očistiti ostavljali razne predmete, ali i poruke poput: 'Ko se ovdje parkira, j**** ću mu mater'.

Prijetećim porukama mnogi su željeli sačuvati svoje parkirno mjesto, što nije, naravno, nimalo korektno. No, s obzirom na prometnu kulturu u Hrvatskoj, pa i za vrijeme snježnih nevolja, očito da ponekad drugog načina nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer, kako se čini, mnogi misle samo na sebe. Svjedoči to i priča Zagrepčanke koje nije bilo nekoliko dana u metropoli, baš kad je napadao snijeg.

'Hrvat uvijek misli na bližnjeg svoga'

Ipak, 'snježne radosti' nadoknadila je kad se vratila i to već na svom parkirnom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila sam na putu osam dana. Propustila sam snježnu mećavu u Zagrebu. Htjela bih zahvaliti susjedima Pergošićeve ulice u Španskom što su mi sačuvali snijeg za snješka. Hrvat uvijek misli na bližnjeg svoga', požalila Dnevnik.hr-u Zagrepčanka koju je na njenom parkirnom mjestu dočekala hrpa snijega.

"Strašno koliko smo kulturan narod. Snijeg nema ime, pa može pred bilo čiji auto. Možda i smeće možemo ostavljati pred tuđim vratima ako nam ga se ne da nositi do kontejnera", ogorčena je žena na svoje susjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo