'HVALA BOGU DA SASVIM NORMALNO RADE': / Nećete vjerovati što su u Hrvatskoj pošti učinili kada su im iz knjižnice u Petrinji došli po paket

Image
Foto: Marin Tironi / PIXSELL
8.1.2021.
7:22
Marin Tironi / PIXSELL
VOYO logo

Već smo navikli da kod nas mnoge službe zakažu kada je najpotrebnije, recimo u izvanrednim okolnostima kakav je bio nedavni razoran potres s epicentrom na području Petrinje. S druge strane, ima i onih službi koje iznenade svojom revnošću, čak i u situacijama kada bi trebalo malo "olabaviti" s njome.

Ogledni primjer te suvišne revnosti koja ne mari ni za kakve okolnosti opisali su u objavi na Facebooku djelatnici Gradske knjižnice u Petrinji. Evo o čemu se radi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paket stigao na dan potresa, a 10 dana kasnije...

"Eto i to se događa. Na dan potresa dobio sam od Hrvatske pošte obavijest o pristiglim paketima. U njima su knjige od otkupa. Kako zbog poznatih razloga nisam uspio otići u poštu to sam učinio danas. Gospođa na šalteru nakon što mi je dala pakete mrtvo hladno je rekla da moram platiti ležarinu 15 kuna. Malo mi se stegnulo grlo, ali rekoh da, nema problema nisam stigao na vrijeme. Hvala dragom Bogu da nam je naša Hrvatska pošta čitava i da sasvim normalno radi", stoji u objavi Gradske knjižnice Petrinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimka na kojoj se, nažalost, nema što vidjeti

Osim te, pažnju je privukla još jedna njihova objava sa snimkom nadzornih kamera koje su snimile trenutak najjačeg udara potresa u prostoru Gradske knjižnice. Na snimci se, zapravo, nema što vidjeti. Evo i objave u kojoj su objasnili zašto je tomu tako...

"Snimka početka velikog potresa. Na žalost, nema se što vidjeti jer videoserver koristi mehaničke diskove. Od tri videoservera koji su mi dostupni jedino je ova snimka preostala. Veliki intenzitet potresa 'zblesirao' je diskove tako da nema korisne snimke. Sada smo nešto i naučili, znači treba u videonadzor ugraditi SSD diskove koji nemaju mehaničkih dijelova. I da, opet nas je malo zdrmalo. Ne da se potres, al' ne damo se ni mi", stoji u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda bude još 'ležarina' pa ako želite pomoći...

U nastavku su naveli i podatke za sve koji žele financijski pomoći Gradskoj knjižnici Petrinja koja je također stradala u potresu.

IBAN: HR2823900011500198069 Grad Petrinja - donacije – knjižnica SWIFT: HPBZHR2X

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novčane donacije mogu biti u kunama i eurima. Molim svakoga tko uplati bilo kakvu donaciju da OBAVEZNO POŠALJE na: ravnatelj@gkc-petrinja.hr, ime i prezime, naziv ustanove, udruge i sl. uplatioca i iznos koji je uplaćen. Budući da je ovo poseban račun riznice za donacije glede potresa, na taj način ćemo lakše pratiti iznose koji pripadaju knjižnici. Hvala"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo