HULIGANE PUSTILI IZ ZATVORA: / 'Ne smiju blizu stadiona kad igraju reprezentacija i Hajduk'

Image

Uhićenja izgrednika započela su prošloga vikenda, a od tada je već identificirano deset onih koji su izazvali prekid utakmice između Hrvatske i Češke.

1.7.2016.
16:03
VOYO logo

Na slobodu su puštena četvorica mladića koji su završili u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama zbog sumnje da su sudjelovali u neredima na stadionu u Saint-Etienneu u Francuskoj tijekom utakmice između Hrvatske i Češke. Naime, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu prihvatilo je žalbe njihove obrane, te im ukinulo istražni zatvor, kao i odluku o jamstvu.

Image
PRIJAVLJENA JOŠ TROJICA IZGREDNIKA IZ ST. ETIENNEA: /

Sudac ih ispitao pa donio prilično zanimljivu odluku

Image
PRIJAVLJENA JOŠ TROJICA IZGREDNIKA IZ ST. ETIENNEA: /

Sudac ih ispitao pa donio prilično zanimljivu odluku

No, određena im je mjera opreza, pa se tijekom utakmica Hajduka i hrvatske nogometne reprezentacije neće smjeti približavati stadionu na Poljudu. Prema toj zabrani, ne smiju biti zatečeni u krugu od 500 metara od stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik uvjeren da optužbe treba odbaciti

Image

S tribina na kojima su bili hrvatski navijači na teren su bačene baklje, nakon čega je izbila i tučnjava među dijelom gledatelja.

Odvjetnik Viko Ljubičić koji brani jednog od osumnjičenih mladića potvrdio nam je ovu odluku suda, te dodao kako je uvjeren da od cijelog ovog procesa neće biti ništa, odnosno da će ga se morati obustaviti. Objašnjava kako, prema njegovu uvjerenju, Hrvatska ne može procesuirati osobe osumnjičene da su počinile kaznena djela u drugoj državi.

Ova četvorica mladića, 25-godišnjak, dvojica 23-godišnjaka i jedan 19-godišnjak, završili su u istražnom zatvoru prošloga vikenda kada je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu protiv njih pokrenulo postupak zbog izazivanja nereda na stadionu u Saint-Etienneu. Tereti ih se za sukob s ostalim navijačima i poticanje mnoštva na tribini na nasilje što je kažnjivo prema članku 324. Kaznenog zakona Republike Hrvatske. Propisana je kazna od šest mjeseci do pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset uhićenih

U međuvremenu je uhićeno još nekoliko osumnjičenih izgrednika - jedan Šibenčanin, jedan Osječanin, trojica iz Dubrovnika i još jedan iz Zadra. Svima je na teret stavljeno isto kazneno djelo. Dubrovački sud nije odredio istražni zatvor prijavljenima, dok su ostali još uvijek iza rešetaka.

Image

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo