SVATKO SE NEČIM BAVI: / HSLS proučava gradske WC-e

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Maček
19.11.2015.
13:40
PIXSELL, Patrik Maček
VOYO logo

"Iako je nekom smiješna tema javnih toaleta i općenito wc-a, ona je zapravo malo šira i govori o dostupnosti kanalizaciji, vode i sličnog. No, kada govorimo o gradu Zagrebu, onda doista treba reći da grad Zagreb ima povijest izgradnje javnih toaleta, a na današnjim javnim površinama nalazi se 26 javnih toaleta. Ono što nas u HSLS-u žulja je što se oni nalaze u samo šest gradskih četvrti, a od toga čak 13 nalazi se na području Gornjeg grada Medvešćak", kazao je Alen Ostojić iz HSLS-a koji je u povodu Svjetskog dana WC-a održao i konferenciju za medije.

Istaknuo je kako u Gradskoj skupštini zaprimaju brojne upite građana koji ukazuju na problem nepostojanja javnih gradskih toaleta u određenim dijelovima grada kao što je to primjerice Novi Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan WC-a uveden 2011.

U HSLS-u žele skrenuti i na činjenicu da samo devet od postojećih 26 toaleta ima kabinu za invalidne osobe, da samo dva imaju automatsko čišćenje kabina, da samo tri rade od 0 do 24 sata te da svega jedan ima prostor za previjanje beba.

Dodajmo svemu da je Dan WC-a uveo UN 2011. godine, želeći skrenuti pozornost na činjenicu da oko trećine svjetske populacije živi bez WC-a, mahom u nerazvijenim zemljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo