A ZAŠTO NIJE DOŠLA? / Hrvoj Šipek na ulasku u Sabor poručila novinarima da ne, nije pogriješila oko ostavke Marušić

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sudjelovat će na sjednici Odbora za pravosuđe koji će raspravljati o radu USKOK-a i DORH-a u kontekstu aktualnih događaja

9.5.2023.
10:23
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek stigla je u Sabor na sjednicu Odbora za pravosuđe koji će raspravljati o radu USKOK-a i DORH-a u kontekstu aktualnih događaja. Novinarima je prilikom ulaska rekla da nije pogriješila oko ostavke Vanje Marušić koja je, podsjetimo, podnijela ostavku zbog prometne nesreće osobnog vozača. Upitana zašto Vanja Marušić nije došla, rekla je da to nije učinila jer je podnijela ostavku iz osobnih razloga. Inače, na sjednici je pročitano pismo bivše ravnateljice Uskoka o kojem smo pisali ranije.

"Dužnost ravnateljice Uskoka prestala sam obavljati iz osobnih razloga i smatram da nema osnove za daljnje obrazlaganje", navela je u pismu Vanja Marušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavna državna odvjetnica Hrvoj Šipek uvodno je istaknula kako je Marušić prestala obavljati poslove ravnateljice USKOK-a na vlastiti zahtjev iz osobnih razloga, te je nakon toga ona donijela odluku o njenom prestanku obavljanja poslova ravnatelja.

Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL /

EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE Građani kažu da je stanje u DORH-u loše te da je Hrvoj-Šipek smijenila Marušić po nalogu političkog vrha

Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL /

EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE Građani kažu da je stanje u DORH-u loše te da je Hrvoj-Šipek smijenila Marušić po nalogu političkog vrha

Naglasila je kako se Vanja Marušić, nakon prestanka obavljanja dužnosti ravnateljice USKOK-a, vratila na dužnost koju je obavljala ranije, na mjesto zamjenice glavnog državnog odvjetnika. Također odmah je imenovana nova ravnateljica USKOK-a Željka Mostečak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Željka Mostečak je godinama radila u Uskoku na nizu složenih predmeta, vrlo je stručna s integritetom i velikim iskustvom, uživa povjerenje i ima ugled”, naglasila je Hrvoj Šipek i dodala kako rad USKOK-a nije prekinut.

"Sve moje odluke, a osobito odluka o postavljanju Željke Mostečak na čelo USKOK-a, demantiraju sve zlonamjerne komentare i konstrukcije da sam odluke donijela pod pritiskom i utjecajem politike, odnosno da su one posljedica sukoba unutra državo odvjetničke organizacije”, poručila je glavna državna odvjetnica Hrvoj Šipek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je da svoje odluke donosi isključivo s ciljem jačanja samostalnosti i neovisnosti DORH-a, podizanje organizacijske učinkovitosti i stručnosti.

Karolina Vidović Krišto (OIP) zatražila je na početku da se sjednica prekine, ocijenivši 'skandalom što Marušić nije došla na sjednicu'. Predložila je i da Odbor predloži razrješenje glavne državne odvjetnice Hrvoj Šipek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tematsku sjednicu saborskog Odbora za pravosuđe na temu "Rad USKOK-a i DORH-a u kontekstu aktualnih događaja i kadrovskih rješenja" inicirala je oporba želeći rasvijetliti okolnosti ostavke donedavne ravnateljice USKOK-a Vanje Marušić.

Oporba kaže kako je cijela priča oko ostavke Marušić „bajka, šuplja i smiješna”, te smatra da njezin odlazak s pozicije zbog prometne nesreće njezina vozača, koja se dogodila prije godinu dana, nije pravi razlog nego da se iza krije politički pritisak iz Banskih dvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo