VRAĆA LI SE TOMISLAV KARAMARKO? / Zaboravljeni HDZ-ovac oglasio se bombastičnim statusom: 'Hrvatskoj je Njemačka bila ključni saveznik, to je bila tragična zabluda'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Karamarko tvrdi da nikad nije impresioniran ruskom politikom ni Europskom zajednicom kao "talionicom naroda". 'I tu se suočavamo s tragičnom zabludom našeg religijskog odnosa prema Njemačkoj kao ključnom savezniku Hrvatske', napisao je na Facebooku

14.10.2022.
20:20
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Tomislav Karamarko na Facebooku je komentirao antirusko raspoloženje u politici Europske unije i Hrvatske.

"U posljednje vrijeme svjedoci smo javnih lamentiranja o ruskim, neruskim i inim interesima te onima koji ih artikuliraju i zastupaju. Sve u svjetlu brutalne i krvave ruske agresije na Ukrajinu. Generala nakon bitke kao gljiva poslije kiše. To je Hrvatska. Eterom lete optužbe i etikete. Svi su protiv Rusa. Tko prvi opali šljagu nekom Rusu ili rusofilu, postaje veliki Europejac", piše Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da nikad nije impresioniran ruskom politikom ni Europskom zajednicom kao "talionicom naroda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAKAV HIT! /

Harry Potter kuharica na hrvatskom: Izašli recepti za čokoladne žabe, Hagridovu tortu i druga čarobna jela

Image
KAKAV HIT! /

Harry Potter kuharica na hrvatskom: Izašli recepti za čokoladne žabe, Hagridovu tortu i druga čarobna jela

Nije impresioniran ruskom politikom

"No tom i takvom Europskom zajednicom dominirale su Njemačka i Francuska. I tu se suočavamo s tragičnom zabludom našeg religijskog odnosa prema Njemačkoj kao ključnom savezniku Hrvatske. Jer Njemačka je bila u bratsko-interesnim odnosima s Rusijom (North stream). Slobodno možemo reći da je sljedbenički odnos prema Angeli Merkel bio zapravo rusofilska politika briselske dekoracije. Politika koja je Europsku zajednicu bacila na koljena. Protivnici čvršće suradnje s Amerikom, kroz izgradnju LNG-a i eksploatacije hrvatskih energetskih potencijala, bili su i jesu u službi Rusije i njenog energetskog monopolističkog statusa u EU i Hrvatskoj", piše.

Mišljenja je da se za rušenje vlade Tima Oreškovića nisu birala sredstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad se rušila naša pronatoovske, ali i suverenistička politika 2016. godine, nisu se birala sredstva. 'Držite lopova' bila je dominantna egida. Mnoge korisne budale, koje i danas slušamo, sudjelovale su u tome, kao i karijeristi bez sadržaja i emotivnog odnosa prema Hrvatskoj", napisao je i dodao: "A zašto ne spomenuti i novonastalu kapitalističku elitu debelih bankovnih računa i ruskih novčanika. Quo vadis Croatia?", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo