Nije im primamljiva neto plaća od 250 tisuća eura godišnje!

Samo sedmero ljudi iz Hrvatske prijavilo se za dva radna mjesta na Sudu Europske unije u Luksemburgu. Iako ih je možda privukla poprilična plaća, čini se, imali su problem s vrlo strogim uvjetima.

28.1.2013.
7:37
VOYO logo

Za dva sudačka mjesta na Sudu Europske unije u Luksemburgu, na koja Hrvatska stječe pravo ulaskom u EU, javilo se tek sedam kandidata. Prema pisanju Jutarnjeg lista, riječ je o dvoje redovnih profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu Siniši Rodinu i Tamari Ćapeti, potom također profesorici tog fakulteta, ali i donedavnoj sutkinji Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu Nini Vajić, odvjetničkom vježbeniku Domagoju Mariću, sutkinji Općinskoga građanskog suda u Zagrebu Silviji Sunčani Stubičar, sucu Odjela za mladež Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Iliji Desnici te bivšem ravnatelju Uprave za EU i međunarodnu suradnju u Ministarstvu pravosuđa Kristijanu Turkalju.

Muke zbog francuskog

Oni bi trebali zadovoljiti poprilično stroge uvjete koje je Sud tražio. Tako moraju imati višegodišnje iskustvo, imati istaknutu pravničku karijeru, biti profesionalno neovisni te poznavati praksu europskog prava. Kako bi dobili željeno mjesto za koje se natječu, također moraju poznavati ne samo engleski nego i francuski jezik. Upravo taj francuski mnoge je zaustavio u prijavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u slučaju da netko od prijavljenih sedam uspije, imat će neto plaću oko 250 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo