urušio se vijadukt / Hrvatski vozač izbjegao tragediju: 'Da sam stao i odmorio, sigurno bih umro'

Image
Foto: AP

Rudolfa je od katastrofe spasila tek odluka da ne zaustavi prazan autobus prije nego što uđe u grad

14.8.2018.
22:40
AP
VOYO logo

"Vozio sam autobus prema Hrvatskoj i prešao sam preko vijadukta Polcevera samo pola sata prije nego što se urušio. Šokiralo me kad mi je stigla poruka da je ta cesta potpuno nestala", ispričao je za 24sata vozač Rudolf Polunić koji je  za dlaku izbjegao katastrofu kraj talijanskoga grada Genove.

Rudolfa je od katastrofe spasila tek odluka da ne zaustavi prazan autobus prije nego što uđe u grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morao sam odlučiti hoću li stati na odmaralištu prije ili poslije Genove. Da sam stao prije i odmorio, vjerojatno bih se u tom trenutku našao u koloni ili u rupi koja je prije bila vijadukt", ispričao je Rudolf.

U trenutku kad je prolazio, sve mu je izgledalo normalno kao i svaki put kad bi vozio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puhao je lagani vjetar i padala je kišica. U jednom trenutku, u sredini vijadukta, snažno je zapuhalo, pa sam morao paziti da me vjetar ne zanese", rekao je vozač. Promet je, nasreću, bio rijedak. Osim njega, tad su vijaduktom prošli auto i kamper. U katastrofi se, prema prvim informacijama, prvo urušio središnji stup, koji je sa sobom povukao oko 100 metara ceste.

Nakon urušavanja vijadukta spasilačke službe i dalje su u potrazi za preživjelima i tijelima stradalih, a prema posljednjim informacijama koje je objavila agencija ANSA u nesreći je poginulo najmanje 35 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I dalje pokušavamo izvuči preživjele iz ruševina", rekla je Alessandra Bucci, službenica policije u Genovi, te dodala kako se nadaju da će pronaći još živih ljudi. Za sada je 16 osoba hospitalizirano, od kojih je deset u kritičnom stanju.

Oko 300 vatrogasaca djeluje na mjestu nesreće, a kao pomoć pri pronalasku stradalih koriste se i psi tragači. Bucci je kazala kako će spasioci nastaviti potragu i po noći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo