NATO aktivnosti / Hrvatski vojnici ispraćeni na misiju u Litvu: 'Spremni smo na sve izazove, straha nemamo'

Na misiju u Litvu odlaze na dugih 6 mjeseci profesionalno se razvijati u međunarodnom okruženju

30.12.2019.
21:30
VOYO logo

Iz kninske je vojarne 188 hrvatskih vojnika otišlo je na pola godine dugu NATO misiju u Litvu.

Uz to što je ispratio vojnike, ministar obrane Damir Krstičević ondje je pripadnicima hrvatske vojske uručio ključeva stanova koje su dobili na korištenje u sklopu projekta stambenog zbrinjavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključevi u ruci najljepši su poklon za blagdane. Bar za troje pripadnika Hrvatske vojske u Kninu, koji su dobili stanove na korištenje.

"U stanu ćemo za sada biti ja i djevojka, a nadam se uskoro i prinovi", rekao je razvodnik Ivica Glavinović, pripadnik Gardijske mehanizirane brigade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovom poklonu se nisam nadala i čast mi je biti među prvim odabrana, ali se nadam da će se ovaj projekt nastaviti kako bi se još mojih kolega stambeno zbrinuli", izjavila je poručnica Anela Misir, pripadnica 3. mehanizirane bojne Pauci.

A u kninskoj vojarni danas je ispraćeno 188 pripadnika drugog hrvatskog kontingenta u Litvu u sklopu NATO aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spremni smo na sve izazove, straha nemamo. Ali ne radi se o borbenoj misiji. Misija je samo pokazatelj prisutnosti kod zemlje partnera", rekao je natporučnik Robert Bajan, zapovjednik HRVCON-a.

Na misiju u Litvu odlaze na dugih 6 mjeseci profesionalno se razvijati u međunarodnom okruženju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Doktorica sam u postrojbi, tako da je moj cilj prije svega da svi ostanu zdravi i da se vrate kako su bili ako ne i zdraviji", kazala je Marija Vrljičak, pripadnica HRVCON-a.

"Ovo mi je prva misija, sigurno da nije lako otići od obitelji pred same ove blagdane, ali to je dio našeg vojničkog poziva. Najvažnije je da imamo podršku obitelji", izjavio je poručnik Josip Župić, pripadnik HRVCON-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Preponosna, tužna, ali preponosna što imam kćer koja služi hrvatskoj vojsci. Bit će sve dobro, dat će Bog, vratit će se ona", rekla je Darija, majka pripadnice Hrvatske vojske.

Osim sposobnosti pripadnika Hrvatske vojske, misija u Litvi je prigoda za predstavljate proizvoda Hrvatske obrambene industrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo