OBJASNILI SU I ZAŠTO / Hrvatski Telekom najavio poskupljenje svojih cijena: Isto bi uskoro moglo napraviti i još nekoliko opetarera?

Image
Foto: Slavko Midzor / Pixsell

Neslužbeno se doznaje i da su povećanje cijena od HAKOM-a već zatražili i A1, Telemach te Iskon

4.1.2023.
15:52
Slavko Midzor / Pixsell
VOYO logo

Hrvatski telekom na svojim je stranicama izvijestio kako će 9. siječnja 2023. dopuniti svoje Opće uvjete poslovanja, a dopuna se odnosi na eventualne izmjene cijena usluga zbog inflacije. Promjene će stupiti na snagu u prvoj polovici 2023. godine.

Iz Hrvatskog telekoma istaknuli su četiri ključne stvari. Prva je da se uvodi mogućnost usklađenja naših cijena s prosječnom godišnjom stopom inflacije koju jednom godišnje objavljuje Državni zavod za statistiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga stvar je da će ograničiti podizanje cijena do maksimalno 10 % godišnje. "Tako ćemo osigurati da ako stopa inflacije bude i veća od 10 %, eventualne izmjene naših cijena ne prelaze taj postotak", kazali su.

Treća stvar je da svoje usluge građani mogu raskinuti bez plaćanja naknade za pogodnosti/popuste koje su imali u sklopu usluge. "To možete napraviti u roku dva mjeseca od primanja obavijesti uz račun za prosinac koji ste primili u siječnju", kazali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrta važna stvar je da, ako dođe do usklađivanja cijena s inflacijom, informirat će svoje korisnike na vrijeme, a najkasnije 30 dana prije nego što nove cijene stupe na snagu. "U tom trenutku nećete imati pravo raskinuti svoje usluge bez plaćanja naknade za prijevremeni raskid ugovora", kazali su.

Cijene će povećati i drugi operateri?

Opisana dopuna Općih uvjeta poslovanja neće se primjenjivati na korisnike Halo Super 30 korisničkog paketa i MAXnet mini usluge, te na korisnike koji ostvaruju popuste temeljem
HT-ovog cjenika Popusti za posebne kategorije korisnika, dodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Hrvatskog telekoma su i dodatno pojasnili zašto dižu svoje cijene. "Uslijed trenutne gospodarske situacije, dolazi do usklade cijena svih proizvoda i usluga s obzirom na to da troškovi proizvodnje i pružanja usluga značajno rastu kako za privatni, tako i za poslovni sektor. 17. siječnja, Državni zavod za statistiku objavit će godišnji prosječni indeks inflacije za 2022. godinu sukladno kojem telekom operateri, u roku od 90 dana od objave navedene stope, imaju mogućnost prilagodbe cijena maksimalno za postotak godišnje prosječne stope inflacije. Hrvatski Telekom ograničit će dizanje svojih cijena na maksimalno 10% godišnje, neovisno o tome hoće li indeks inflacije biti viši od navedenog iznosa. S takvim transparentnim ograničenim maksimalnim iznosom povećanja zaštitit ćemo sve naše korisnike", kazali su.

Image
EURO JE SVE PROMIJENIO /

Uskoro idemo u šoping u Sloveniju? Šokirat ćete se kada vidite cijene, na nekim artiklima je moguće puno uštedjeti

Image
EURO JE SVE PROMIJENIO /

Uskoro idemo u šoping u Sloveniju? Šokirat ćete se kada vidite cijene, na nekim artiklima je moguće puno uštedjeti

Jutarnji list u međuvremenu je neslužbeno doznao da su povećanje cijena od HAKOM-a već zatražili i A1, Telemach, te Iskon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo