POVRATAK SPASITELJA / Hrvatski potražni tim odlazi iz Hataya, objavilo Ravnateljstvo civilne zaštite

Image
Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite/Screenshot

Hrvatski je tim od prošlog četvrtka s drugim međunarodnim timovima i turskim prevoditeljima sudjelovao u akcijama spašavanja preživjelih u razornim potresima koji su 6. veljače pogodili središnju Tursku i sjeverozapadnu Siriju

14.2.2023.
14:20
Ravnateljstvo civilne zaštite/Screenshot
VOYO logo

Hrvatski tim za potragu i spašavanje koje se proteklih dana u Turskoj sudjevao u operacijama spašavanja vraća se u kući, objavilo je to Ravnateljstvo civilne zaštite na svojim društvenim mrežama.

Iz Hataya, gradu pogođenog potresom, hrvatski je tim krenuo prema turskom glavnom gradu Ankari iz kojeg će sljedeći dan krenuti za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tim je u jutarnjim satima napustio Hatay i krenuo prema Ankari gdje će prenoćiti i nastaviti put prema Hrvatskoj", obavili su iz ravnateljstva civilne zaštite te se fotografirali s kolegama iz Turske koji su im zahvalili na pruženoj pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Hrvatska je Turskoj ponudila pomoć za traganje i spašavanje. U suradnji s Operativnim centrom civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH u gradove pogođene potresom Hrvatska je poslala tim od 41 člana te sedam pasa iz Ravnateljstva CZ MUP-a, Državne intervencijske postrojbe i HGSS-a.

Hrvatski je tim od četvrtka s drugim međunarodnim timovima i turskim prevoditeljima sudjelovao u akcijama spašavanja preživjelih u razornim potresima koji su 6. veljače pogodili središnju Tursku i sjeverozapadnu Siriju. Sudjelovali su u akcijama u Antakyju, jednom od najteže potresom pogođenom gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koordinacijski centar dio je timova već poslao natrag svojim matičnim državama jer kako kažu sva daljnja pronalaženje živih mogu se smatrati čudom. Neki su se spasilački timovi i povukli zbog pojačanog kriminala u turskim gradovima.

U potresu je život dosad izgubilo preko 36 tisuća osoba, a ured turskog predsjednika tjedan dana nakon potresa objavio je da je u jugoistočnoj Turskoj bez krova nad glavom ostalo 1,2 milijuna ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo