PODIGNUTA OPTUŽNICA /

Hrvatski policajac preko granice propuštao strane radnike bez dozvole za rad, imao je i pomoćnike

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac, PIXSELL/Ilustracija

Od drugih je policajaca na graničnom prijelazu tražio odobravanje ulaska državljana trećih zemalja koji ne posjeduju dozvolu za boravak i rad iako je znao njihove stvarne razloge dolaska u Hrvatsku

2.8.2024.
9:21
Kristina Stedul Fabac, PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Uskok je podignuo optužnicu protiv policajca koji je na Graničnom prijelazu Maljevac preko granice propuštao strane radnike bez dozvole za rad. Osim njega, optužena je i odgovorna osoba u trgovačkom društvu koje je bez prijave zapošljavalo te iste strane radnike.

Obojici se na teret stavlja kazneno djelo poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Optužnicom se I. okr. stavlja na teret da je, u razdoblju od rujna 2023. do 26. prosinca 2023. na Graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Maljevac (GP Maljevac), kao policijski službenik Postaje granične policije raspoređen na obavljanje granične kontrole, na traženje II. okr. odgovorne osobe u trgovačkom društvu, omogućavao ulazak državljana trećih zemalja u Hrvatsku koji su dolazili neprijavljeno raditi za navedeno društvo", objavio je Uskok.

Takve je ulaske policajac omogućavao i drugim osobama koje su dolazile u Hrvatsku radi neprijavljenog rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od drugih je policajaca na graničnom prijelazu tražio odobravanje ulaska državljana trećih zemalja koji ne posjeduju dozvolu za boravak i rad, iako je znao njihove stvarne razloge dolaska u Hrvatsku. Njegovu su kolege na to pristali i odobravali im ulazak u zemlju.

POGLEDAJTE VIDEO: Strpao 104 zmije u hlače pa pokušao s njima prijeći granicu. Izvalio: 'Nemam ništa za prijaviti'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo