'JAVNOST MORA ZNATI JEDNU STVAR' / Hrvatski odvjetnik detektirao najvećeg krivca, a nisu Boysi: 'Da istresete cijelu Torcidu i BBB-e naopako, neće ispasti ni jedan nož'

Image
Foto: Marko Lukunic/Pixsell

'Radi se o mladim ljudima koji nisu znali u što se upuštaju jer da su znali, ne bi išli. Većina njih nije napravila neko kazneno djelo da bi im se priredila ovakva represija", rekao je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković

21.8.2023.
14:58
Marko Lukunic/Pixsell
VOYO logo

Navijači nisu išli nikoga ubiti, radilo se o dogovorenoj tučnjavi koja je izmakla kontroli i jedna osoba je smrtno stradala, da se to nije dogodilo sve bi bilo samo još jedna - navijačka priča, rekao je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković za N1 komentirajući zatvorene hrvatske navijače i nerede u Ateni.

Pavasović Visković kaže kako je točno da se išlo izazvati nered. “Individualizacija je ključna riječ. Vi morate nekome dokazati da je netko napravio to i to. Ne možete uzeti 100 ljudi i reći vi ste svi sudjelovali i svi ste krivi”, objasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Javnost mora znati da ti navijači nisu otišli tamo nikoga ubiti. Oni su išli, i vrijeme će pokazati, na jednu dogovorenu tučnjavu jer i snimke pokazuju da se radi o dvije sukobljene skupine. Međutim, sukob je izmakao kontroli i jedna je osoba smrtno stradala. Da nije došlo do toga ovo bi bila samo jedna navijačka priča”, rekao je.

Dvije stvari nisu znali

Pavasović Visković objašnjava da navijači koji su išli tamo nisu bili svjesni činjenice koliko je grčka navijačka scena ispolitizirana te da su se i krajnja ljevica i desnica infiltrirale u navijačke struje. “Druga stvar je da se tamo vole igrati noževima što je hrvatskom navijačkom miljeu nepoznato. Vi da istresete cijelu Torcidu i BBB-e naopako, neće ispasti ni jedan nož. Sigurno nitko nije otišao tamo s idejom da će netko ozbiljno nastradati“, upozorio je odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAKON NOVE SNIMKE /

Obitelj Michalisa Katsouirsa: 'Nije ga ubio AEK-ovac. Borit ćemo se protiv nacističkih huligana iz Hrvatske'

Image
NAKON NOVE SNIMKE /

Obitelj Michalisa Katsouirsa: 'Nije ga ubio AEK-ovac. Borit ćemo se protiv nacističkih huligana iz Hrvatske'

Grčka policija i zatvori

Kaže da se sve vrlo lako moglo spriječiti i na granici ih vratiti nazad.

“Najveći krivac je tragikomična reakcija grčke policije. Bojim se da ovi uhićeni još tamo dodatno ne nastradaju”, rekao je Pavasović Visković te dodao da je jedan njegov klijent bio zatvoren u grčkom zatvoru. Zatvori su kako kaže higijenski i prehrambeno neprihvatljivi te je izrazio zgražanje da jedna država članica Europske unije ima takve uvjete. Razbacivanje navijača u 16 grčkih zatvora, odvjetnik je kratko komentirao da je neshvatljivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče stanja u grčkom pravosuđu, odvjetnik ističe da je grčko pravosuđe 30 godina iza našeg te da je “hrvatsko pravosuđe ozbiljno napredno u odnosu na grčko“. Komentirajući mogućnost suđenja Hrvatima u Hrvatskoj Pavasović Visković je upozorio da to Grci neće dopustiti, a da ne bi ni mi na njihovu mjestu. “To ne bi napravili ni mi. Teoretski da je oštećena osoba hrvatski državljanin onda Grčka ne bi imala toliko motiva da im sudi. To je čisti populizam pozivati da im se sudi ovdje”, zaključio je.

POGLEDAJTE VIDEO: RTL Danas iz Atene s odvjetnikom BBB-ovca: 'Zasad nemamo optužbe o ubojstvu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bojim se da će potrajati'

“Morate znati jednu drugu stvar, radi se o mladim ljudima koji nisu znali u što se upuštaju jer da su znali, ne bi išli. Većina njih nije napravila neko kazneno djelo da bi im se priredila ovakva represija. Bojim se da će ovo dugo potrajati, a da većina njih to nije zaslužila”, dodao je.

Odvjetnik se dotaknuo i problema huliganizma koji u Hrvatskoj ističe nije postojao 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vi 20 godina nemate stradalih, nemate polomljenu kost ili razbijenu glavu. Bio je taj nesretni slučaj na Desincu koja se ne bi dogodio da su tada stvari išle normalno. Ne mislim da je ovo problem kojim bi se Hrvatska trebala posebno baviti”, zaključio je Pavasović Visković.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo