HRVATSKI LABURISTI - STRANKA RADA / Hrvatski laburisti - Stranka rada

Image
Foto: RTL

Hrvatski laburisti - Stranka rada je mlada stranka osnovana 2010. godine. Već je u šestom sazivu Sabora imala jednog zastupnika zahvaljujući predsjedniku stranke Dragutinu Lesaru koji je dotad bio zastupnik HNS-a.

31.10.2011.
14:30
RTL
VOYO logo

Povijest stranke:
Hrvatski laburisti – Stranka rada je hrvatska politička stranka, socijalnog i lijevog usmjerenja, a osnovana 2010. godine.

Stranka rada zalaže se za pravdu, socijalnu jednakost, dostojanstvo svakoga građanina, bez obzira na njegovu vjersku, nacionalnu, spolnu, političku pripadnost ili usmjerenje. Cilj stranke je zaštita radnika, borba za interese "onih od kojih su sve stranke digle ruke ili ih se sjete jedino uoči izbora". "Sve dosadašnje vlasti štitile su prije svega kapital i kapitaliste, gurajući rad i radnike u podređen, drugorazredan položaj. Radnik je nezaštićen a rad podcijenjen." Hrvatski laburisti - Stranka rada svojim je djelovanjem odlučila štititi radnike, nezaposlene i umirovljenike, "beskompromisno se boreći za njihova prava, protiv nepravde, korupcije, nepotizma, rasprodaje zemljišta, voda, infrastrukture, otoka, obale, sustava za prijenos energenata te državne imovine svim dopuštenim, demokratskim sredstvima". "Hrvatska treba biti uistinu neovisna, demokratska i slobodna. A mogu li biti građani slobodni, a država neovisna i demokratska ako smo svi ovisni o vjerovnicima, ako smo u dužničkome ropstvu, ako tijekovima novca upravljaju oni koji brinu za svoje a ne za dobro Hrvatske?" stoji u programskoj deklaraciji.

Predsjednik Laburista je Dragutin Lesar, a sjedište im je u Zagrebu.

Bez obzira što je osnovana tek 2010., stranka je imala jednog zastupnika u Saboru zahvaljujući Dragutinu Lesaru koji je do osnivanja Stranke rada bio zastupnik HNS-a.

Stranačka hijerarhija:
Predsjednik: Dragutin Lesar
Potpredsjednici:  Branko Vukšić, Zvonimir Međeral, Rajko Bulat i Božidar Kolarić
Tajnik stranke: Dubravko Malešević

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo