kompanija i dalje raste / Hrvatski genijalci osvojili Ameriku! Počeli kao mali startup, a danas njihove ideje koriste Nike, L'Oreal...

Dva hrvatska programera su u samo nekoliko godina izgradili jednu od najbrže rastućih kompanija u Americi

10.9.2019.
10:35
VOYO logo

Da Mate Rimac nije jedina hrvatska globalna biznis mega zvijezda dokazuje i naša sljedeća priča. Dva hrvatska programera su u samo nekoliko godina izgradili jednu od najbrže rastućih kompanija u Americi.

Isto ime i ista strast dva Marka dogurala je rame uz rame s Microsoftom, Orcalom i IBM-om. Počeli su kao mali startup, a danas su uvršteni među najbrže rastuće privatne tvrtke i to u SAD-u, gdje je konkurencija brutalno jaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam osjetio da je to bilo strašno teško. Mi smo, u to što smo radili, bili potpuno munjeno zaljubljeni i potpuno fokusirani na to što radimo", kaže Marko Linke, osnivač Repslyja.

Svojim softverom kojeg koriste mnogi trgovci napravili su revoluciju. Proizvođači preko njihove aplikacije imaju potpunu kontrolu i uvid u sve što se s njihovim proizvodima događa na policama, a koristi se lagano kao Facebook ili Instagram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam se odlučio ne živjeti u Americi jer mi je tu ljepše, ali sjedište kompanije je u Americi. Da smo kompaniju registrirali u Hrvatskoj, ne bi ni dobili investicije jer malo je investitora koji se usuđuju investirati u zemlju kakva je Hrvatska", kaže Marko Kovač, 
osnivač Repslyja.

Programeri se ili opuštaju ili najbitnije sastanke održavaju u kuhinji. Menadžer za proizvode pokazao nam je kako se ideje vizualiziraju kroz crtanje. On je u Americi ostavio posao u puno većoj kompaniji i došao na zagrebačku Trešnjevku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konkurencija u SAD-u je velika, a mi smo zapravo na 20. mjestu po rastu od svih kompanija u državi Massachusetts, a to je država gdje je kompanije registrirana", kaže Peter BIillante,direktor za proizvode Repslyja.

Koliko točno vrijedi njihova tvrtka ne žele konkretno odgovoriti, ali kažu brojka je trenutno negdje ispod 100 milijuna dolara. I raste.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo