HRVATSKI DOKTOR PREBOLIO VIRUS: / 'Horor je trajao 10 dana, ne znaš je li gori dan ili noć, a posljedice osjećam i danas'

Image
Foto: Pixsell

Opisao je kakve je sve simptome imao

17.5.2020.
9:35
Pixsell
VOYO logo

U Hrvatskoj je prema podacima HZJZ-a covid-19 preboljelo 1913, i ta brojka polako, ali sigurno sustiže broj potvrđenih slučajeva kojih je u prema podacima od subote bilo 2224.

Među onima koji su preboljeli bolest, koja je u Hrvatskoj odnijela 95 života je i stomatolog Većeslav Bergman. Obzirom na to da ima transplantirano srce, bio je u visokorizižnoj skupini. Srećom, pobijedio je virus, ali kako opisuje za Dnevnik.hr, nije bilo nimalo bezazleno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne znaš je li gori dan ili noć'

„Horor je trajao jedno 10 dana. 10 dana visoke temperature, groznice, povraćanja, nemoći, užasne glavobolje, ne znate je li gori dan ili noć.“, kaže stomatolog koji je prve simptome, visoku temperaturu, osjetio sredinom ožujka, a pogoršalo mu se na dan potresa.

„Posljedice bolesti osjećam još i dalje. Moja poruka svima koji su razmišljali kao i ja - nažalost moje iskustvo je bilo puno loše, s koronom možete proći na tri načina - to je lutrija“, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljedice bolesti osjeća i postolar Damir Korman s kojim je razgovarala Nova TV.

"Jedino što moram još uvijek paziti na pluća jer su još slaba, nisu se dovoljno oporavila tako da su se malo i prioriteti promijenili. Malo više razmišljaš o zdravlju a malo manje o nekim drugim stvarima“, kaže Korman, koji se prošli tjedan vratio na posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo